Geelse interim-coach kampt met selectieproblemen: "Afwachten tot de opwarming of sommige spelers fit geraken"

Geelse interim-coach kampt met selectieproblemen:
Vrijdag 27 september 2024 - 16:45   I   door Redactie

ASV Geel speelt zaterdag (20u) de derby tegen KFC Turnhout. Interim-coach Dirk Foriers kampt met selectieproblemen: "Een aantal jongens zitten met kwaaltjes." Kapitein Jean-Michel Hoebregs is geschorst, spits Thijs Van Pol geblesseerd.

De Zotten kenden vorige week een bewogen week en weekend na het ontslag van trainer Tom Schipper. De 1-2-zege bij Bevel FC was welgekomen om de rust naar aanleiding van de derby met KFC Turnhout te garanderen. Toch verliep de trainingsweek niet zoals ze bij de technische staf van Geel gehoopt hadden.

Kwaaltjes

"Op zich hadden we een goede trainingsweek", vertelt interim-coach Dirk Foriers. "Alleen waren er heel wat spelers met kwaaltjes, waardoor het toch een specialere week was. Niet elke speler heeft elke training voluit kunnen trainen. Er zijn nog veel twijfelgevallen voor de derby tegen Turnhout. Het zal voor sommige spelers zelfs afwachten zijn tot in de opwarming of net voor de wedstrijd om te zien of ze 100% fit zijn. Het was niet de voorbereiding waarop we gehoopt hadden, maar één maal we in de ambiance van de wedstrijd zitten, mag dat geen probleem zijn."

Spelers kennen belang

Het Leunenstadion zal weer kolken. Beide supportersgroepen zullen een extra dimensie aan de derby geven. "We hebben het belang dat deze derby tegen Turnhout heeft voor de supporters en de club op training een paar keer aangehaald", zegt Foriers. "De spelers volgen ook de sociale media van de club en als je dan de berichten van de supporters leest, dan weten ze wel dat deze match belangrijk is. Er wordt in de kleedkamer ook over de sfeer gesproken. De spelers die er al langer bij zijn, weten hoe het leeft."

Gelijk niveau

Geel staat op een gedeelde vijfde plaats samen met Tempo Overijse en Nijlen met twee punten voorsprong op Turnhout. De top-vier van 3de amateur B speelt dit weekend ook tegen elkaar. Het kan een interessante speeldag worden. "We hebben ondertussen al gemerkt dat het een reeks is waar het niveau vrij gelijk is", weet Foriers. "Er is geen ploeg die er echt bovenuit springt, maar ook geen team dat als het zwakke broertje mag bestempeld worden. De ploegen die gepromoveerd zijn, staan momenteel hoog in het klassement. Het is nog te vroeg om te spreken over tikjes uit te delen. Eén match winnen of verliezen maakt dat je mee bovenaan staat of onderaan moet vechten."

Toch hopen de Geelse supporters op drie punten in eigen stadion. "Het zal een geladen match worden alleen al door de ambiance in het stadion", verzekert Foriers. "Ik verwacht een open wedstrijd waarbij de twee ploegen voor de winst zullen gaan. We hebben de beelden van de vorige wedstrijden van Turnhout goed bekeken. Het is een heel goede ploeg met enkele lopende en technische mensen. Het is een geheel dat goed in elkaar zit."

Geschorsten

Geel zit met twee geschorsten. Berkant Kayahan pakte twee keer geel bij de beloften en zal er niet bij zijn. Kapitein Jean-Michel Hoebregs slikte in Bevel zijn derde gele kaart en moet lijdzaam toekijken vanuit de tribune. "Jean-Michel is als kapitein een dragende speler", besluit de Geelse interim-coach. "Die hebben we er altijd liever bij, maar onze kern moet zijn afwezigheid kunnen opvangen. Ik hoop alleen dat er door de lichtgeblesseerden niet te veel geschoven moet worden. Maar dat gaan we zaterdag pas in de opwarming kunnen zien." Voorts ontbreekt aanvaller Thijs Van Pol (hamstrings) nog steeds. (DJ)

De selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Heylen, Joosten, Maesen, Neuts, Oilil, Opdekamp, Quintiens, Toussaint, Van Roy, Ventôse.

Poll: Wie wint de derby tussen ASV Geel en KFC Turnhout?

TAGS  I  Geel  I  Foriers  I  Dirk  I  Turnhout

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024

woensdag 25 september 2024