Nog nooit eerder gebeurd: Jérémy Doku toont zich de beste ooit

Nog nooit eerder gebeurd: Jérémy Doku toont zich de beste ooit
Woensdag 02 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Jérémy Doku mocht dinsdagavond de volle 90 minuten meedoen in het Champions League-duel tussen Manchester City en Slovan Bratislava. City won met duidelijke 0-4 cijfers van de Sloveense topclub en daar mag het onder meer onze Rode Duivel voor bedanken.

De dribbelvaardige speler toonde zich erg gedreven, zo gedreven dat hij in de wedstrijd van gisteren een nieuw record in de Champions League te pakken heeft. De ex-speler van Anderlecht had maar liefst 26 balcontacten in de zestienmeter van de tegenstander. 

Nog nooit deed iemand beter. Of het is te zeggen: nog nooit deed iemand beter sinds het seizoen 2008/09, wanneer voor het eerst de opvallende statistiek werd bijgehouden. Hoe dan ook is het een erg straffe prestatie van de jonge Belgisch international.

Bovendien wordt het alleen maar indrukkender als je weet dat hij in totaal zelfs 87 keer de bal raakte. Bijna een derde van die contacten waren dus in het strafschopgebied van Slovan Bratislava. Daarnaast was Doku ook nog eens goed voor een assits op de 0-2 van Phil Foden. Een perecte avond dus.

Poll: Een mooi record voor Doku?

TAGS  I  Jérémy Doku  I  Manchester City

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024