Peter Vandenbempt trekt bikkelharde conclusie na Antwerp-Beerschot

Peter Vandenbempt trekt bikkelharde conclusie na Antwerp-Beerschot
Maandag 30 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt keek gisteren met met het nodige wantrouwen naar de taferelen tijdens en na de match tussen Antwerp en Beerschot. De commentator geeft bij Sporza aan wat er moet gebeuren om zulke opstootjes in de toekomst te vermijden.

Vandenbempt wijst vooral naar de hoger macht. “Vijf minuten politieke moed en dat kan opgelost worden. Want nu is de organisatie zo lek als een zeef en krijg je taferelen als gisteren. Dat kan het voetbal niet meer verantwoorden tegenover de maatschappij”, stelt hij.

Voor Vandenbempt lijkt er op dit moment maar één oplossing te zijn. “Dus is de pijnlijke conclusie toch dat we in afwachting van de dingen die ik net zei, er grondig moeten over nadenken om bij hoogrisicowedstrijden geen bezoekende fans meer toe te laten”, neemt hij een drastisch besluit.

De stadsderby van gistermiddag werd vroegtijdig gestaakt nadat Beerschot-fans bij een 4-0 achterstand vuurpijlen op het veld gooiden. Na afloop van de match moest de politie daarnaast ook ingrijpen bij rellen van de Antwerp-aanhang. Er werden uiteindelijk zeven mensen gearresteerd. 

Poll: Is het inderdaad zo ver gekomen dat er geen uitsupporters meer mogen toegelaten worden bij risicomatchen?

TAGS  I  Antwerp  I  Beerschot

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024