'Pijnlijke avond kent zware gevolgen voor Thibaut Courtois'

'Pijnlijke avond kent zware gevolgen voor Thibaut Courtois'
Maandag 30 september 2024 - 12:30   I   door Redactie

Niet alleen in België heeft een stadsderby voor de nodige commotie gezorgd. Ook in Spanje gingen de poppen aan het dansen. Het gaat dan over de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Real Madrid, die zondag eindigde op een 1-1 gelijkspel.

In doel bij Real stond zoals gewoonlijk Thibaut Courtois. Een terugkeer naar Atlético is voor hem altijd speciaal aangezien hij daar zijn carrière echt deed lanceren. Alleen nemen de fans van Los Rojiblancos het Courtois nog altijd kwalijk dat hij nu voor de grote rivaal uit Madrid speelt. 

Courtois stond gisteren daarom ook in het middelpunt van de belangstelling. De fans van Atlético zongen "dood aan Courtois”, waarna de doelman bij de openingsgoal van Real de fans van de tegenstander ging provoceren. Als antwoord kreeg Courtois enkele aanstekers naar zijn hoofd geslingerd.

Atlético-trainer Diego Simeone zag het allemaal gebeuren en hoopt dat zowel Courtois als de eigen fans een toepasselijke straf krijgen: "Ik rechtvaardig het gedrag van onze fans niet, maar dat kan ook niet de bedoeling zijn. De persoon die de aansteker gooit, moet gesanctioneerd worden, maar ook diegene die provoceert", is hij van mening.

Poll: Verdient Courtois inderdaad een sanctie?

TAGS  I  Thibaut Courtois  I  Real Madrid  I  Atlético Madrid

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024