Pijnlijk: 'Anderlecht beging gigantische transferblunder met déze speler'

Pijnlijk: 'Anderlecht beging gigantische transferblunder met déze speler'
Woensdag 02 oktober 2024 - 10:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft na negen speeldagen amper tien doelpunten gemaakt. Eerste spits Kasper Dolberg scoorde daarvan één goal, net als tweede spits Luis Vasquez. De aanvallers laten het met andere woorden afweten aan het begin van dit seizoen. Ex-speler Frédéric Peiremans ziet het mede lede ogen aan.

De drievoudig Rode Duivel hekelt in de eerste plaats het feit dat Anderlecht zoveel Denen heeft in de selectie. “Dreyer en Dolberg zie je momenteel niet. Anderlecht maakte de fout door te volharden in het kopen van Denen”, geeft hij zijn mening bij La Dernière Heure.

Verder belicht hij de problemen in de spits. Peiremans zegt de ideale aanvaller enkele jaren geleden te hebben zien rondlopen in Anderlecht. “Vazquez kan niets brengen in 15 minuten. Ik begrijp het beleid niet: Sporting had eindelijk een goede jonge speler. Een echte '9' uit Neerpede in de persoon van Lucas Stassin en nu zit hij bij Saint-Étienne”, stelt hij vast.

De negentienjarige spits werd in juli 2023 voor amper één miljoen euro verkocht aan Westerlo. Slechts één jaar later verliet hij de Kempen alweer voor een avontuur in Frankrijk. Saint-Étienne betaalde deze zomer tien miljoen euro. Een gemiste kans voor Anderlecht.

 

Poll: Beging Anderlecht een grote blunder door Stassin te laten gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Lucas Stassin  I  Kasper Dolberg

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024