Nicky Hayen krijgt dan toch gelijk: Club Brugge fel benadeeld

Nicky Hayen krijgt dan toch gelijk: Club Brugge fel benadeeld
Maandag 30 september 2024 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge bleef dit weekend steken op een 1-1 gelijkspel op het veld van Charleroi. De thuisploeg kwam na de rust al snel op voorsprong en pas in de toegevoegde tijd hing Vanaken de bordjes weer gelijk. Club speelde de tweede helft bijna volledig met een man minder.

In minuut 55 kreeg Raphael Oyedika namelijk een rode kaart onder de neus geduwd. Hij ging met twee benen vooruit in de tackle, waardoor scheidsrechter Nathan Verboomen zich verplicht voelde een rode kaart te trekken. Onterecht vond Club-trainer Nicky Hayen.

“Hij gaat met de voeten vooruit. De eerste is echter op de grond en de tweede komt er dan bij. Er is totaal geen contact, dus het is een heel strenge beslissing”, vertelde hij achteraf. Enkele dagen later krijgt Hayen bijval van oud-scheidsrechter Serge Gumienny.

"Ik zag een te strenge rode kaart voor Onyedika”, vertelt hij tegenover Het Belang van Limburg. “Zijn been was misschien wel gestrekt, maar de impact van het contact was te licht om daar rood voor te trekken. De VAR had de scheidsrechter daar altijd moeten corrigeren”, is hij van mening.

Poll: Was de rode kaart voor Onyedika te streng?

TAGS  I  Club Brugge  I  Raphael Onyedika  I  Nicky Hayen

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024