Hein Vanhaezebrouck trekt keiharde conclusie: "Dan stopt het voor mij ook"

Hein Vanhaezebrouck trekt keiharde conclusie:
Dinsdag 01 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck is niet mals voor de wantoestanden van vorige zondag. Hij verwijst daarmee naar de supporters van Beerschot, die een kwartier voor het einde van de match tegen Antwerp vuurpijlen op het veld gooiden. Het moet stoppen, zo vindt Vanhaezebrouck.

De oud-trainer spreekt uit ervaring. Zelf was hij al van dichtbij getuige van supportersrellen. "Ik maakte eens mee dat een boze supporter onze bus deed stoppen en met zijn hoofd ertegenaan begon te bonken, zo van de wereld was hij”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Voor hem gaat het er soms ver over, waardoor hij niet altijd vindt dat het aan de club is om zich te verantwoorden. "Sorry, dan stopt het voor mij ook. Daarom roep ik spelers, trainers en clubleiders op om te stoppen met uitleg te geven aan de kant van het veld”, stelt hij.

De tafelen van zondag kunnen voor hem dan ook niet door de beugel. "Brood en spelen is wat mensen willen. En toegegeven: Bengaals vuur creëert een zekere sfeer. Sommige supporters denken dat zij voor het spektakel moeten zorgen, maar de spelers zijn de gladiatoren", sluit hij af.

Poll: Geef jij Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Beerschot

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024