De JPL legt zijn kaarten bloot: "Zij zijn één van de favorieten voor de titel"

De JPL legt zijn kaarten bloot:
Maandag 30 september 2024 - 18:00   I   door Redactie

Genk staat na negen speeldagen comfortabel aan de leiding in de Jupiler Pro League. Het telt 22 op 27 en heeft daarmee zes punten meer dan eerste achtervolger Antwerp. Afgelopen weekend won het nog op de valreep van KV Mechelen (2-1). Guillaume Gillet blikte terug op de wedstrijd.

De ex-speler van Anderlecht erkent dat Genk het lastig had tegen Mechelen, maar ziet ook dat het niet toevallig is dat de Limburgers alsnog de match naar zich toe trokken. Hij ziet het als een soort geluk dat wel eens enkel bij de kampioen kan voorkomen.

Genk kende een moeilijke wedstrijd, maar als je ziet welke kracht ze zetten om toch te winnen”, begint hij bij RTBF. “Dat is een signaal dat Genk zeker één van de favorieten zal zijn in de strijd om Play-Off I en voor de titel”, bombardeert hij hen tot een van de favorieten.

Gillet is dan ook erg onder de indruk van de leider. “Genk brengt offensief voetbal dat ik graag zie. Al jaren voel je dat die club een duidelijke lijn heeft, ongeacht wie de trainer is. Er is altijd een huisstijl”, klinkt het vol lof. De nieuwe trainer zorgt daarbij voor zijn eigen inbreng. “Fink voegt daar nu nog een stukje Duitse degelijkheid aan toe, die hen toelaat om het match per match te bekijken en stappen in de juiste richting te zetten", besluit hij.

Poll: Is Genk de favoriet voor de titel op dit moment?

TAGS  I  Genk  I  Thorsten Fink

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024