Antwerp-Beerschot zindert na: Bart De Wever plots zwaar onder vuur

Antwerp-Beerschot zindert na: Bart De Wever plots zwaar onder vuur
Maandag 30 september 2024 - 13:00   I   door Redactie

Marc Degryse begrijpt niet dat de fans van Beerschot zondagmiddag aanwezig mochten zijn in de stadsderby tegen Antwerp. De wedstrijd ontaarde volledig. Zowel de Antwerp-aanhang als die van Beerschot zorgden voor opstootjes die uiteindelijk resulteerden in rellen.

Degryse zag de rellen met lede ogen aan. “Als ik het moet hebben over het stopzetten van de Antwerpse derby, kan ik alleen maar eens diep zuchten van onbegrip”, vertelt hij bij Het Laatste Nieuws, waarna hij met de vinger wijst naar de stad Antwerpen.

“Hoe is het mogelijk dat het stadsbestuur in samenspraak met de Pro League toeliet dat Beerschot-supporters de verplaatsing mochten maken?”, haalt hij uit naar Bart de Wever en co. "Eenmaal er signalen zijn dat de veiligheid niet kan verzekerd worden, moeten toch maatregelen getroffen worden?”

De analist denkt daarbij aan de interland tegen Israël van enkele weken geleden. “Het verhuizen van de interland tegen Israël van de Heizel naar Hongarije is een voorbeeld, weliswaar met politieke achtergrond, maar ook in Nederland grijpt men de laatste tijd veel doortastender in onder dergelijke omstandigheden”, vergelijkt hij tot slot.

Poll: Heeft Degryse gelijk? Hadden de Beerschot-fans thuis moeten blijven?

TAGS  I  Antwerp  I  Beerschot

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024