'Antwerp-Beerschot kent zware gevolgen voor de Belgische voetbalfan'

'Antwerp-Beerschot kent zware gevolgen voor de Belgische voetbalfan'
Dinsdag 01 oktober 2024 - 15:00   I   door Redactie

De rellen op en naast het veld bij de wedstrijd tussen Antwerp en Beerschot van afgelopen zondag zijn hét gespreksonderwerp op de Antwerpse gemeenteraad. Burgemeester Bart De Wever kreeg heel wat kritiek aan zijn adres omdat hij de Beerschot-fans, die op voorhand aankondigden amok te gaan maken, niet weerde uit het stadion van Antwerp.

De Wever reageert nu zelf. "Ik kan niet op eigen goeddunken beslissen of iets wel of niets kan plaatsvinden”, vertelt hij. "Daar heb je stukken voor nodig van de bevoegde veiligheidsdiensten en die had ik niet. Wie op mijn stoel zou anders beslissen? Je hebt geen poot te staan”, verdedigt hij zich.

Gemeenteraadslid Filip Dewinter vindt het verder niet kunnen dat er zomaar vuurpijlen het stadion in kunnen worden gesmokkeld. Hij pleit daarom voor grondigere fouilleringen. “De fouilleringen waren duidelijk niet voldoende, zonder enig probleem kon je pyrotechnisch materiaal binnensmokkelen”, is hij verontwaardigd.

De Wever legt uit hoe dat komt. “Stewards vandaag mogen enkel oppervlakkig fouilleren, vroeger deed de politie dat. Die zou dat kunnen overnemen, maar enkel met naaktfouilles", licht hij toe. Op die manier zou de stadsderby er wel eens voor kunnen zorgen dat we binnenkort strengere controles krijgen aan de ingangen van de Belgische satdions.

Poll: Moeten er strengere controles komen bij het betreden van het satdion?

TAGS  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Bart De Wever

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024