Slecht nieuws over Kat Kerkhofs

Slecht nieuws over Kat Kerkhofs
Woensdag 25 september 2024 - 21:20   I   door Redactie

Het derde seizoen van 'Over De Oceaan' is binnenkort te zien op Play 4 en ook op Streamz. Voor Kat Kerkhofs was het een onvergetelijke ervaring, maar ze had wel erg veel schrik om deel te nemen aan het programma.

“Vandaag kan ik vrolijk terugblikken op dat avontuur omdat alles goed verlopen is, maar de weken voor ons vertrek dacht ik meermaals dat ik ging doodgaan”, vertelt de vrouw van Dries Mertens in Het Laatste Nieuws. “Ik heb de makers oprecht gemaild: ‘Beloof me dat ik niet zal sterven’. Ik heb zelfs gezocht naar een mogelijkheid om toch niet te moeten vertrekken en hoopte stiekem dat ik een been zou breken of zwanger worden, want dan had ik een geldig excuus om af te haken.”

Vlak voor de opnames ging het helemaal fout voor Kat. “Door mijn doemdenken over alles wat er mis kon gaan, zat de schrik er diep in. Toen ik mijn zoontje Ciro in bed had gestopt en besefte dat ik hem drie weken niet meer zou zien, ben ik beginnen huilen. Het voelde fout om te vertrekken. Ik wilde mijn kind geen drie weken achterlaten en missen. Heel mijn lichaam schreeuwde: ‘Luister naar je intuïtie en doe het niet.’ De angst voor wat er mis kon lopen, nam het over van de drang naar avontuur", klinkt het.

Kat zette uiteindelijk toch door na een gesprek met haar moeder. Daar heeft ze helemaal geen spijt van gekregen. “Ik vreesde dat ik drie weken ziek van heimwee zou zijn, maar dat was helemaal niet zo. Enkel de eerste week had ik een beetje last, maar nadien voelde de groep als mijn nieuwe, veilige cocon", zegt ze.

TAGS  I  Kat Kerkhofs

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024