Kevin De Bruyne krijgt bijzonder harde klap te verwerken bij Manchester City

Kevin De Bruyne krijgt bijzonder harde klap te verwerken bij Manchester City
Dinsdag 24 september 2024 - 18:30   I   door Redactie

Kevin De Bruyne moest vorige week in het Champions League-duel tegen Inter na 45 minuten verstek geven met een blessure, maar lijkt binnenkort alweer op het trainingsveld te staan. Dat kan niet gezegd worden van ploegmaat Rodri. De Spanjaard is maanden out.

De verdedigende middenvelder moest zondag in de topper tegen Arsenal na een goede twintig minuten naar de kant nadat hij in een duel bij een hoekschop naar zijn knie greep. De gevolgen zijn bijzonder groot voor hem en Manchester City. Rodri is maanden buiten strijd.

Het is een serieuze aderlating voor de ploeg van trainer Pep Guardiola. Rodri, die een van de favorieten op de Ballon d’Or is, was een belangrijke, zo niet de belangrijkste, speler van de club. De Spanjaard speelde vorig seizoen erg sterk en trok die lijn ook dit jaar gewoon door.

Met het verlies van de Spanjaard boeten Kevin De Bruyne heel wat kwaliteit in. Met Mateo Kovacic hebben de Citizens wel een alternatief voor handen, maar het niveau van Rodri evenaren, wordt een bijzonder moeilijke klus.

Poll: Is Rodri vervangbaar bij City?

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Manchester City  I  Rodri

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024