Geelse focus moet al snel op Bevel FC na ontslag trainer Tom Schipper: "Kopjes leeg maken op het veld"

Geelse focus moet al snel op Bevel FC na ontslag trainer Tom Schipper:
Zaterdag 21 september 2024 - 09:00   I   door Redactie

Geen Tom Schipper meer voor de wekelijkse voorbeschouwing van ASV Geel. De trainer gaf donderdag zijn ontslag bij de club uit 3de amateur B. T2 Dirk Foriers, die de rol van interim-coach op zich pakt, neemt de honneurs waar.

"Het was geen gemakkelijke dag donderdag", gaf Dirk Foriers toe. "We hadden niet verwacht dat onze trainer, Tom Schipper, ontslag zou nemen. Tom zal zijn redenen voor zijn ontslag hebben en die moeten we respecteren."

Goed hart

Tom Schipper was net geen jaar bij ASV Geel. In november verving hij de ontslagen Peter Schrauwen. "Ik ben op hetzelfde moment als Tom ingestapt als T2", blikte Foriers terug. "Ik herinner onze eerste babbel nog. We wilden beiden zien of het wel zou klikken tussen ons. We hebben twee uur samengezeten en over voetbal, over Geel, over de ploeg gebabbeld en meteen werd duidelijk dat er een klik was. We zijn twee verschillende persoonlijkheden wat op zich goed was om met een spelersgroep te werken. Tom kon zijn rol als T1 en ik mijn rol als assistent opnemen. Tom heeft zijn eigenheid rond communiceren. Als je dat eenmaal gewoon bent, dan weet je dat hij een mens is met een heel klein en goed hart die voor iedereen het beste wil."

Groepsgesprek

Tom Schipper maakte zijn ontslag in de loop van de namiddag bekend. 's Avonds stond er een training gepland op het oefenveld naast het Leunenstadion. "De normale gang van zaken was even overhoop gegooid", vertelde Foriers. "We hebben eerst een groepsgesprek gehad waar zowel spelers, staf als bestuur hun vragen hebben kunnen stellen en antwoorden hebben gekregen. In dergelijke gesprekken komen de antwoorden vaak hard binnen, zeker omdat Tom in de groep nog helemaal werd gedragen."

Daarom was de verrassing voor de spelers en staf ook groot. "Tom heeft de voorbereiding samen met de rest van de staf gedaan", legde Foriers uit. "Hij heeft iedereen op scherp gekregen, fysiek en mentaal. We legden een goed bekerparcours af. De volledige ploeg stond nog achter hem. Er was voor ons ook geen reden om niet achter hem te staan. Daarom was zijn ontslag voor ons een complete verrassing."

Triumviraat

Na het groepsgesprek trokken de spelers alsnog naar het oefenveld. "We hebben nog een uur getraind", wist Foriers. "Op zich werd er nog goed getraind. De bedoeling was vooral de hoofden leeg te maken naar het weekend toe. Zaterdag hebben we nog een extra training ingelast om toch specifiek naar zondag, naar de tegenstander Bevel, toe te kunnen werken. We moeten het zonder aanvaller Thijs Van Pol (hamstrings) stellen. Voor de rest is iedereen paraat."

Wie uiteindelijk de basiself haalt, zal deze keer een beslissing zijn van een triumviraat. "We zullen met de drie stafleden Senne Timmermans, Björn Uyttendaele en ikzelf proberen de juiste beslissingen te nemen om de kern voor zondag samen te stellen en de elf basisspelers te selecteren", besloot Foriers. "Daarbij houden we rekening met onze tegenstander, maar gaan we toch vooral uit van onze eigen sterkte. Het wordt een gezamenlijke beslissing, maar voor het wedstrijdblad zondag ligt de eindverantwoordelijkheid bij mij." (DJ)

De mogelijke selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Hoebregs, Joosten, Maesen, Neuts, Oilil, Opdekamp, Quintiens, Toussaint, Van Roy, Ventôse.
 

Poll: Zal Geel winnen tegen Bevel ondanks het ontslag van de trainer?

TAGS  I  Schipper  I  Tom  I  Foriers  I  Dirk  I  Geel

zaterdag 21 september 2024

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024