OFFICIEEL: Anderlecht ontslaat Riemer, dit is zijn opvolger

OFFICIEEL: Anderlecht ontslaat Riemer, dit is zijn opvolger
Donderdag 19 september 2024 - 09:55   I   door Redactie

Anderlecht heeft Brian Riemer ontslagen als coach. Een verrassing is dat niet, want de Deen stond onder zware druk.

David Hubert, die aan de slag was als hoofdcoach bij de U18 neemt de taken ad-interim over. Intussen zoekt RSCA naar een geschikte definitieve opvolger.

Een verrassing is het ontslag van Riemer niet. Hij lag al weken onder vuur bij de fans. Eigenlijk waren de supporters al erg teleurgesteld over het slot van de vorige competitie, toen paars-wit nog alle titelkansen uit handen gaf. Riemer werd vooral verweten dat het spelniveau van RSCA zo bedroevend was. Daar zat na de zomerstop geen verbetering in.

De thuisnederlaag tegen Racing Genk is Riemer nu fataal geworden. Het bestuur wachtte de wedstrijd van zaterdag tegen Charleroi niet meer af, zoals eerder nog werd gemeld door sommige media. "Brian stond uiteindelijk 76 wedstrijden aan het roer van paars-wit. In zijn periode als hoofdcoach heeft Brian Riemer altijd blijk gegeven van een grote toewijding aan onze club", klinkt het bij paars-wit.

"Met zijn positieve ingesteldheid en werkethiek heeft Brian een onmiskenbaar aandeel gehad in de sportieve heropleving van vorig seizoen. De club wil Brian uitdrukkelijk bedanken en wenst hem enkel het beste toe voor het volgende hoofdstuk in zijn carrière."

Poll: Logisch ontslag?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brian Riemer  I  David Hubert

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024