Joren Dehond leidt Geel naar de slachtbank

Joren Dehond leidt Geel naar de slachtbank
Zaterdag 14 september 2024 - 21:55   I   door Redactie

ASV Geel verloor met 3-5 van Sportief Rotselaar. Man van de match was Joren Dehond die met vier goals en één assist de zege mee naar Rotselaar nam. Geel leed zijn eerste nederlaag.

Geel-trainer Tom Schipper startte met dezelfde basiself die vorige week ook tegen Sint-Lenaarts aan de aftrap kwamen. Bij Rotselaar voerde trainer Wiet Van Der Veken één wijziging door. Robin Hambrouck kwam voor Gilles Lemmens. In de openingsfase hield een enthousiast Rotselaar gelijke tred met Geel, maar gaandeweg nam de thuisploeg het initiatief over. Dat leidde op het kwartier tot de 1-0. Toon Opdekamp haalde op rechts de achterlijn en bracht laag voor. Alessio Alessandro opende zijn rekening en tikte van dichtbij binnen.

Drie penalty's

Rotselaar reageerde via Dehond, maar zijn schot ui de tweede lijn kon doelman Belkouch niet verontrusten. Op het half uur kreeg Geel dé kans op de 2-0. Rotselaar verdedigde slecht uit en Raf Hannes werd diep gespeeld. De Gelenaar stormde alleen op doelman Vandermotten af, maar die behoedde zijn team voor een dubbele achterstand. Waar het 2-0 had kunnen zijn voor de Zotten, werd het 1-1. Na een actie van Dehond ging Boone neer over het been van Alessandro. Ref Vanermen legde de bal op de stip en Joren Dehond trapte de gelijkmaker onhoudbaar voorbij doelman Oussayd Belkouch.

In minuut 41 moest de Geelse spits Thijs Van Pol geblesseerd naar de kant. Seppe Maesen kwam in zijn plaats. Toch zou de thuisploeg nog met een voorsprong gaan rusten. Na een carambole kwam Dries Ventôse alleen voor Vandermotten. De goalie van Rotselaar bleef voor een tweede maal op rij overeind. In de rebound ging Toon Opdekamp zijn kans, maar verdediger Jef Boogaerts hield het leer met de arm tegen. Scheids Vanermen legde de bal een tweede keer op de stip. Dries Ventôse trapte de 2-1 buiten bereik van Vandermotten in de rechterbovenhoek. Meteen ook de ruststand.

Na de pauze kwamen de bezoekers gretig uit de kleedkamer. Aesseloos trapte een afvallende bal, maar zijn schot werd afgeblokt. In een volgende fase legde Aesseloos het leer af voor maatje Dehond, maar doelman Belkouch pakte. Een minuut later loste Belkouch de bal, maar opnieuw Dehond profiteerde niet. Toch kwam de promovendus uit Vlaams-Brabant opnieuw op gelijke hoogte. Jean-Michel Hoebregs stopte eerst een Rotselaarse aanval, om zich in een volgende fase in de bal te verslikken en een overtreding te begaan op Hambrouck. Opnieuw penalty, de derde van de avond. Joren Dehond zette zijn tweede strafschop om: 2-2.

Dehond

Na de gelijkmaker kon slinger naar beide kanten doorslaan, maar het waren de bezoekers die met directer voetbal gevaarlijker waren. Geel probeerde hun spel op te leggen, maar Rotselaar was uitgekookt en loerde op de snelle omschakeling. Een kwartier voor tijd werd Dehond op links diep gestuurd. De spits bereikte met een uitgemeten pass invaller Gilles Lemmens, die de 2-3 voorbij doelman Belkouch knalde.

Geel moest de kelk tot op de bodem ledigen. Drie minuten na de 2-3 profiteerde uitblinker Joren Dehond van mistasten van Joosten om zijn derde van de avond via de paal binnen te trappen: 2-4. Niet veel later dikte Dehond zijn doelpuntenaantal nog eens aan. Invaller Lemmens zette vanop rechts laag voor en Joren Dehond maakte met een opwippertje de 2-5. Seppe Maesen milderde op aangeven van Diego D'Hondt nog tot 3-5, maar verder kwamen beide teams niet meer. Geel leed zijn eerste nederlaag tegen Sportief Rotselaar, maar vooral tegen Joren Dehond, die met vier doelpunten en één assist de onbetwiste uitblinker was. Volgende zondag (15u) gaan de Zotten op bezoek bij Bevel.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hoebregs, Alessandro - Opdekamp, Hannes - Ventôse, Van Pol.
SPORTIEF ROTSELAAR: Vandermotten - Masselis, J. Boogaerts, Vandewalle, Mussen - G. Boogaerts, Bellemans - Aesseloos, Boone - Hambrouck, Dehond.
VERVANGINGEN: 41' Van Pol door Maesen, 57' Aesseloos door Dewaet, 63' Hannes door Oilil, 69' Hambrouck door Lemmens, 81' Quintiens door D'Hondt, 82' Boone en Mussen door De Becker en Martens.
DOELPUNTEN: 14' Alessandro 1-0, 34' Dehond 1-1 (strafschop), 44' Ventôse 2-1 (strafschop), 52' Dehond 2-2 (strafschop), 77' Lemmens 2-3, 80' Dehond 2-4, 86' Dehond 2-5, 88' Maesen 3-5.
STRAFSCHOP: 34' Dehond (omgezet), 44' Ventôse (omgezet), 52' Dehond (omgezet).
GELE KAARTEN: 3' Mussen (trekfout op Opdekamp), 26' Hambrouck (trap op Baerts), 27' Opdekamp (trekfout op Mussen), 43' J. Boogaerts (hands), 45+2' Joosten (spelbederf), 51' Hoebregs (fout op Hambrouck), 68' Dehond (tackle op Baerts), 87' G. Boogaerts (spelbederf), 89' Maesen (fout op J. Boogaerts).
SCHEIDSRECHTER: Quinten Vanermen.
TOESCHOUWERS: 500.

TAGS  I  Geel  I  Rotselaar

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024