Bevel-verdediger gunt ex-club ASV Geel de titel: "Maar tegen Bevel mogen ze punten laten liggen"

Bevel-verdediger gunt ex-club ASV Geel de titel:
Vrijdag 20 september 2024 - 10:00   I   door Redactie

ASV Geel gaat zondag (15u) bij promovendus Bevel FC op bezoek. Ex-Gelenaar David Wijns (37) verdedigt er de rechterflank. Hij keek uit naar een weerzien met zijn ex-ploeggenoten, maar moet met een blessure aan de adductoren afhaken: "Geel mag van mij kampioen spelen, maar als ze her en der punten zouden laten liggen, dan toch liever tegen Bevel."

Je zal de wedstrijd tegen Geel moeten missen?
"Klopt. Ik zal aanwezig zijn, maar voetballen zal niet lukken. In de match tegen Zwarte Leeuw voelde ik plots iets ter hoogte van de adductoren. Ik nam geen risico en heb zelf gevraagd om gewisseld te worden. Dat was rond minuut 70. Het gaat hopelijk niet te erg is, maar een echo moet het precieze probleem duidelijk maken. Ik hoop dat ik de juiste beslissing genomen heb om te wisselen. Ik verwacht dat ik twee tot misschien drie weken aan de kant zal staan."

Hoe heb je de overstap van Geel naar Bevel ervaren?
"Er is een verschil tussen beide clubs. Daar moeten we niet flauw over doen. Geel is een club uit 3de amateur, die qua accommodatie en omkadering 1ste amateur aan kan. Bevel is een beetje het tegenovergestelde. Zij zijn twee jaar na elkaar snel uit provinciale gestegen, van 2de provinciale naar 3de amateur. Zij zitten momenteel in een nieuwe fase in het bestaan van de club. Met alle respect, alles rondom de ploeg is een groot verschil met Geel. Maar... ik heb de overstap nog geen moment beklaagd. Ik ben blij hoe het gaat. Het is een heel familiale club. Ze roeien met de riemen die ze hebben en dat gaat goed. En dat is blijkbaar ook helemaal de stijl van Bevel. Ik voel mij daar heel goed bij."

Hoe liep de voorbereiding?
"Eigenlijk hadden we geen goede voorbereiding. Deels door spelers die nog op verlof waren of door spelers met kleine blessures hebben we nooit één keer echt met onze typeploeg kunnen spelen. De bekercampagne was geen succes en ook de vriendschappelijke wedstrijden verliepen niet zoals het moest. Maar de competitie is het belangrijkste en het verschil met de voorbereiding is er wel."

Jullie speelden twee keer gelijk en verloren nipt van leider Zwarte Leeuw?
"In de 89ste minuut maakte Zwarte Leeuw de 2-1. In dat opzicht hadden we meer punten kunnen halen, maar het hadden er ook minder kunnen zijn. We moeten proberen zo snel mogelijk onze eerste overwinning te pakken. Je mag niet te lang zonder een zege blijven. Dat is belangrijk. We moeten niet dramatiseren of beginnen panikeren."

Wat verwacht je van het seizoen?
"We moeten proberen een rustig seizoen te spelen en geen schrik hebben van degradatiestress. Daarom moeten we nog meer in onszelf geloven het thuis elke ploeg proberen moelijk te maken. Op verplaatsing moeten we zo veel mogelijk punten proberen te pakken. En zouden wij ons in principe moeten redden."

Je speelde vorig jaar één seizoen bij ASV Geel. Wat is je bijgebleven?
"Persoonlijk vond ik het al bij al een goed seizoen. Alleen was het jammer dat ik negen match op rij gemist heb door een blessure. Dat was juist de periode waarin we weinig punten haalden en ook nog eens van trainer wisselden. Dat was geen leuke periode. Maar daarnaast hou ik aan Geel met alles wat er bij komt kijken, de supporters, spelers, groep, staf, medewerkers, een goed gevoel over. Alleen spijtig dat we op het einde die plaats in de eindronde niet konden afdwingen. Dat is voetbal."

Zijn er al berichten gestuurd met de ex-ploegmaats naar aanleiding van de match van zondag?
"Nog niet. Het is nog vroeg. Maar ook het feit dat Geel vorig weekend thuis verloor van Rotselaar zal toch even zijn binnengekomen bij hen. De focus ligt deze week echt wel op de match tegen Bevel. We gaan een ploeg tegenkrijgen die op scherp staat. Het zal dus geen gemakkelijke wedstrijd worden voor ons. Als je mij vraagt wie kampioen mag worden, dan is dat zeker Geel, maar als ze een keer punten mogen laten liggen, dan mag dat zeker tegen Bevel zijn (lacht)."

Je gaat je 38ste levensjaar in. Je speelt nog steeds op nationaal niveau. Hoe lang wil je nog doorgaan?
"Zolang mijn lichaam het toelaat, blijf ik doorgaan. Vorig seizoen heb ik een blessure van negen weken gehad. Dat was een teleurstelling. Maar al de andere jaren en matchen heb ik niet het idee gehad dat ik het niet meer aankon. Ik ga met veel zin trainen. Bovendien kan ik nog steeds genieten van de sfeer in een stadion. In de derby met Bevel in Nijlen speelden we voor 2.000 man. Wat een sfeer. Dat zijn de momenten waarvoor je het doet. Het werd een gelijkspel, maar als je een wedstrijd wint en je nadien de kleedkamer binnenkomt en samen met je ploegmaats kunt vieren, ook daar doe ik het voor. Als ik dat niet meer heb, dan is het tijd om te stoppen."

Je hebt al een rijkgevulde voetbalcarrière. Waar kijk je met enige trots op terug?
"Ik heb met Heist-op-den-Berg twee jaar na elkaar kampioen gespeeld in 4de en 3de nationale en dan een mooi seizoen gespeeld in 2de klasse. Ik ben vier jaar profvoetballer geweest bij KV Kortrijk en OH Leuven. Dat zijn momenten in mijn carrière die zeker zullen bijblijven. Met mijn capaciteiten mag ik trots zijn op wat ik heb bereikt."

Voor en na jouw profperiode speelde je bij Heist-op-den-Berg. Dat moet toch ook speciaal geweest zijn?
"Dat klopt. Ik heb 15 jaar bij Heist gevoetbald. Dat is bijna de helft van mijn carrière. De club ligt op vijf minuten wandelen van thuis. Heist Is de club van mijn hart. Ik heb er zo lang gevoetbald. Ik heb er zo veel mooie momenten beleefd en heel veel vrienden gemaakt. Al de andere clubs war ik heb gespeeld, draag ik ook een warm hart toe. Ik heb nergens tegen mijn zin gespeeld. Integendeel. Maar als je vijftien jaar bij dezelfde club gespeeld hebt, dan ken je iedereen en heb je de club mee zien groeien. Dat is magnifiek."

Heb je ooit spijt gehad dat bepaalde transfers niet doorgingen?
"Ik heb ooit dicht bij AA Gent, KV Mechelen en Lokeren gestaan, maar door omstandigheden zijn die transfers niet doorgegaan. Achteraf gezien heb ik er geen spijt van, want daardoor kon ik mijn studies afmaken nog vooraleer ik prof werd. En kan ik nu mijn job met voetbal combineren."

Zondag komt Geel in Bevel op bezoek. Wat wil je je oude en nieuwe supporters nog meegeven?
"Ik hoop voor de supporters van Geel dat de club snel mag terugkeren naar het niveau waar ze hoort. Voor de supporters van Bevel wil ik vragen dat ze ons blijven steunen. Daar twijfel ik ook niet aan. Het is een heel familiale en kleine club, maar het voetbal leeft er enorm. Het is een superwarme club en dat mag zo blijven." (DJ)

Poll: Zal Geel winnen in Bevel?

TAGS  I  Geel  I  Bevel  I  David Wijns

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024