Zware pandoering voor ASV Geel: "Het hadden nog meer doelpunten kunnen zijn"

Zware pandoering voor ASV Geel:
Zondag 15 september 2024 - 09:15   I   door Redactie

Verbroedering Geel verloor zaterdag met 3-5 van Sportief Rotselaar. Tot tweemaal toe kwamen de Zotten op voorsprong, maar na enkele positionele en individuele fouten moest de thuisploeg de wet van Joren Dehond ondergaan. Met vier doelpunten en één assist bezorgde hij al wat blauw en wit was een kater van jewelste.

Het zag er nochtans goed uit voor Geel, dat op het kwartier op voorsprong kwam via Alessio Alessandro die een assist van Toon Opdekamp van dichtbij in doel legde: 1-0. Rotselaar kwam vanop de stip via Joren Dehond terug op gelijke hoogte, maar Dries Ventôse bracht de thuisploeg, ook vanop de stip, nog voor rust voor een tweede keer op voorsprong: 2-1.

Man van de match

Na de pauze ging het plots van kwaad naar erger voor de Zotten. "Ik ben zelden sprakeloos, maar dit kan ik niet accepteren", sprak Geel-trainer Tom Schipper. "Ik begrijp het niet. Er was niets aan de hand. We spelen 35 minuten goed in de eerste helft en staan voor bij de rust. Wat er dan in de tweede helft is gebeurd, daar kan ik geen enkel goed woord voor hebben."

Man van de match Joren Dehond profiteerde van de Geelse gastvrijheid om eerst nog eens vanop de stip, de derde strafschop van de avond, de 2-2 gelijkmaker te maken en om daarna op de counter zijn derde en vierde doelpunt van de avond voorbij een kansloze Oussayd Belkouch te trappen. Tussendoor gaf hij nog een assist op Gilles Lemmens. In het slot milderde Seppe Maesen tot 3-5.

Oorzaak?

Rotselaar kwam verbeten uit de kleedkamer, Geel was nergens meer. "We brachten 45 minuten lang een beschamelijk niveau", was Schipper ongemeen hard voor zijn ploeg. "Ik snap niet waar de stress, de individuele fouten, het niet durven vragen van de bal vandaan kwamen. Ik zal aan de spelers moeten vragen waarom we de principes, die in de eerste helft goed liepen, in de tweede helft plots niet meer gingen toepassen."

Naar een oorzaak voor de desastreuze tweede helft moest de coach zaterdagavond nog gissen. "Ik begrijp nog altijd niet wat er is gebeurd", vroeg Schipper zich af. "Ik zal mijn spelers altijd verdedigen, maar deze keer liep het in de tweede helft overal mis. We maakten fouten, liepen doelloos rond en niemand durfde zich nog aan te bieden. Is het de druk buitenaf of de druk van hier in het stadion? Ze waren allemaal kapot in de kleedkamer. Ze trainen goed. Ze geven alles, maar eenmaal er iets fout loopt, zijn we de pedalen kwijt. Iets moet er op die schouders wegen dat zelfs spelers met zoveel ervaring op een bepaald moment de bal niet meer durven vragen."

Vier goals, één assist

Waar de radeloosheid er bij Tom Schipper vanaf droop, heerste er in het winnende kamp een uitgelaten sfeer. "Wat kan ik zeggen?", straalde man van de match Joren Dehond. "We waren naar Geel gekomen voor minstens een punt, maar met onze drive en mentaliteit moeten we er altijd 100% voor gaan. Elk punt is meegenomen voor ons als promovendus. We waren goed aan de eerste helft begonnen en voelden dat er, zelfs na de achterstand, toch nog iets in zat in de tweede helft tegen een ploeg met heel wat ambitie. Fysiek waren we in orde. We maakten het op de counter mooi af. Daarin zijn we gevaarlijk. Ik ben blij dat ik vier keer kon scoren en een assist mocht geven. Het hadden er meer kunnen zijn, maar doelman Belkouch zat er nog een paar keer goed tussen. Ik kon ook niet al mijn pijlen verschieten eh, ik moest nog wat doelpunten opsparen voor de rest van het seizoen (lacht)."

Vandermotten houdt Rotselaar recht

Toch was Dehond ook nuchter in zijn analyse. "Aan de andere kant moeten we ook eerlijk zijn: onze keeper Jitse Vandermotten hield ons twee keer recht toen eerst Raf Hannes en daarna nog Dries Ventôse alleen voor hem verschenen. Het had anders kunnen zijn, maar dat is voetbal. We zijn als promovendus blij met zes op negen. De eerste wedstrijd wonnen we verdiend. Vorige week tegen Zepperen-Brustem kenden we een collectieve off-day. We hadden iets recht te zetten en tegen een goede ploeg als Geel zag je hoe veerkrachtig we zijn."

Mea culpa

Die off-day beleefde ASV Geel zaterdag ook, zeker in de tweede helft. "We moeten met z'n allen een mea culpa slaan en één voor één eens in de spiegel kijken", gaf een zwaar ontgoochelde Raf Hannes toe. "Ikzelf had een grote kans op de 2-0, maar mis. Dat neem ik op mij, maar ook dat is voetbal. Wij vergaten onszelf te belonen en in de tweede helft klopte niets meer. Nochtans was het niet nodig om onszelf druk op te leggen. We speelden zo'n goede voorbereiding, maar door dit verlies en het gelijke spel vorige week, blijft er van die positieve vibe weinig over. We zullen de volgende training de koppen bij elkaar moeten steken om uit te klaren wat er aan de hand is en wat fout liep."

Geel pakte vier op negen, waarvan een één op zes in eigen huis. "We weten dat ploegen hier thuis zullen proberen om in de snelle omschakeling te spelen", wist Hannes. "Het is aan ons om daar mee leren om te gaan en de ruimte tussen de linies te vinden. We zijn met verschillende spelers, die vorig jaar een hoger niveau haalden. We moeten dat opnieuw opkrikken, ikzelf incluis. We moeten als groep meer brengen dan dat we nu doen. Vier op negen is veel te weinig voor dit Geel."

Van Pol geblesseerd

Naast de pandoering moesten de Zotten het net voor rust ook zonder spits Thijs Van Pol doen. Die moest geblesseerd naar de kant. Volgens de eerste berichten zou het om een hamstringblessure gaan, maar de Geelse medische staf hoopt in de loop van de volgende dagen meer duidelijkheid te krijgen. Volgende zondag (15u) moet blauw-wit op bezoek bij Bevel FC.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hoebregs, Alessandro - Opdekamp, Hannes - Ventôse, Van Pol.
SPORTIEF ROTSELAAR: Vandermotten - Masselis, J. Boogaerts, Vandewalle, Mussen - G. Boogaerts, Bellemans - Aesseloos, Boone - Hambrouck, Dehond.
VERVANGINGEN: 41' Van Pol door Maesen, 57' Aesseloos door Dewaet, 63' Hannes door Oilil, 69' Hambrouck door Lemmens, 81' Quintiens door D'Hondt, 82' Boone en Mussen door De Becker en Martens.
DOELPUNTEN: 14' Alessandro 1-0, 34' Dehond 1-1 (strafschop), 44' Ventôse 2-1 (strafschop), 52' Dehond 2-2 (strafschop), 77' Lemmens 2-3, 80' Dehond 2-4, 86' Dehond 2-5, 88' Maesen 3-5.
STRAFSCHOPPEN: 34' Dehond (omgezet), 44' Ventôse (omgezet), 52' Dehond (omgezet).
GELE KAARTEN: 3' Mussen (trekfout op Opdekamp), 26' Hambrouck (trap op Baerts), 27' Opdekamp (trekfout op Mussen), 43' J. Boogaerts (hands), 45+2' Joosten (spelbederf), 51' Hoebregs (fout op Hambrouck), 68' Dehond (tackle op Baerts), 87' G. Boogaerts (spelbederf), 89' Maesen (fout op J. Boogaerts).
SCHEIDSRECHTER: Quinten Vanermen.
TOESCHOUWERS: 500.

Poll: Weegt de druk van het Leunenstadion te zwaar op Geel?

TAGS  I  Geel  I  Rotselaar  I  Schipper  I  Tom  I  Hannes  I  Raf  I  Dehond  I  Joren

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024