Verrassing van formaat: Ajax kondigt triest nieuws aan

Verrassing van formaat: Ajax kondigt triest nieuws aan
Zondag 15 september 2024 - 13:00   I   door Redactie

"Financieel directeur Susan Lenderink heeft besloten Ajax te gaan verlaten." Dat staat te lezen op de clubwebsite van Ajax. Lenderink heeft haar beslissing zelf kenbaar gemaakt aan de Raad van Commissarissen (RvC) en neemt zo na vijf jaar afscheid van haar huidige functie.

"Na vijfenhalf jaar heb ik besloten om te stoppen bij Ajax", licht Lenderink toe. "Ik kijk terug op een intensieve maar vooral mooie periode en ben trots op onze gezamenlijke prestaties op het veld en daarbuiten. Het is een voorrecht om deel uit te maken van de mooiste club van Nederland", vertelt ze.

RvC-voorzitter Michael van Praag reageert teleurgesteld, maar heeft ook begrip voor haar keuze. "Het is jammer dat Susan Ajax gaat verlaten. Zij heeft hier namelijk fantastisch werk verricht. Wij hebben nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen. Natuurlijk respecteren we haar beslissing en kunnen we concluderen dat ze in de afgelopen vijfenhalfjaar jaar veel voor Ajax heeft betekend."

Met het vertrek is Lenderink na raad van commissarissen-voorzitter Pier Eringa, algemeen directeur ad-interim Jan van Halst, chief sports officer Maurits Hendriks en directeur voetbalzaken Sven Mislintat zo het volgende in het rijtje die Ajax na de financiële en sportieve crisis verlaat.

Poll: Een groot verlies voor Ajax?

TAGS  I  Ajax  I  Susan Lenderink

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024