Kampioen word je niet op papier: Geel met de voeten op de grond gezet

Kampioen word je niet op papier: Geel met de voeten op de grond gezet
Maandag 09 september 2024 - 18:00   I   door Redactie

Het is even ontwaken voor alles wat een hart heeft voor Verbroedering Geel. Er was toch een soort roes opgetreden na de knappe voorbereiding en de overwinning bij titelconcurrent Londerzeel. De jubileumwedstrijd tegen Sint-Lenaarts kon niet misgaan. En toch...

Geel en Sint-Lenaarts speelden zaterdag 0-0 gelijk. Hoewel Geel zeker wel kansen kreeg, slaagden de Zotten er niet in om afstand te nemen van Sint-Lenaarts. Geel had kunnen scoren, zeker wel. Anderzijds mocht de thuisploeg blij zijn dat Sint-Lenaarts op het einde nog twee keer het doelhout trof. Anders was het meteen een eerste nederlaag voor Geel.

Geel wordt door iedereen naar voren geschoven als de grote titelfavoriet. Mogelijk terecht, mogelijk ook niet. Als we puur naar de namen kijken, heeft Geel voor zijn reeks een indrukwekkende selectie. Dat zonder meer. Dat geeft echter geen garanties op prijzen. Het spel én het resultaat tegen Sint-Lenaarts waren niet top. Dat was het overigens ook niet tegen Londerzeel. Met zoveel wijzigingen in de selectie deze zomer is het echter niet onlogisch dat het nog niet allemaal klopt. 

Toch was het voor de club even ontwaken, want de jubileumwedstrijd voor liefst 1.500 toeschouwers wilde Geel absoluut winnen. Iedere tegenstander is dubbel gemotiveerd tegen dit Geel en daar kan de Kempense club, ook de spelers, maar beter aan wennen. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen promovendus Rotselaar. Er is maar één optie voor Geel. Als ook die niet gewonnen wordt, zou de nervositeit in en rond de club wel eens heel snel kunnen toenemen. Ook dat is de tol van ambities hebben... (RVB)

Poll: Denk jij dat Geel kampioen zal worden?

TAGS  I  ASV Geel  I  Sint-Lenaarts

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024