Het begint al: ‘Grote naam bij Bayern niet te spreken over Kompany’

Het begint al: ‘Grote naam bij Bayern niet te spreken over Kompany’
Maandag 16 september 2024 - 18:00   I   door Redactie

Er is onvrede in de selectie van coach Vincent Kompany bij Bayern München. Een speler is niet te spreken over de beslissing van zijn trainer.

Leon Goretzka is "teleurgesteld" nadat hij door manager Vincent Kompany uit de selectie is gezet. Leon Goretzka zat niet bij de selectie voor de 6-1-overwinning van Bayern op Bundesliga-nieuwkomer Holstein Kiel. De Duitse international, die sinds 2018 222 wedstrijden voor Bayern heeft gespeeld, miste ook al de wedstrijd in de DFB-Pokal tegen SSV ULM 1846.

Tot nu toe heeft Goretzka slechts één minuut gespeeld dit seizoen. Sportdirecteur Max Eberl legde voor de wedstrijd uit waarom de 29-jarige middenvelder niet werd geselecteerd: "Leon wist dat we op Pavlo (Aleksandar Pavlovic) rekenden, en dat we Joao Palhinha zouden halen, en dat Joshua Kimmich meer centraal zou spelen."

Eberl voegde eraan toe: "Leon is een geweldige kerel, maar hij is nu begrijpelijkerwijs teleurgesteld." Kompany liet eerder weten dat Goretzka in de toekomst als centrale verdediger kan worden ingezet, nadat hij die rol op zich nam in een vriendschappelijke 4-0 overwinning op Grasshoppers.

 

Poll: Snap jij dat Goretzka niet speelt?

TAGS  I  Bayern München  I  Leon Goretzka  I  Vincent Kompany

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024