'Ajax compleet de mist in met Chuba Akpom-transfer'

'Ajax compleet de mist in met Chuba Akpom-transfer'
Zaterdag 14 september 2024 - 21:00   I   door Redactie

Chuba Akpom is uiteindelijk de spits die mag vertrekken bij Ajax. De 28-jarige Engelsman moet plaatsruimen voor de komst van Wout Weghorst. Daarnaast mag Brian Brobbey gewoon blijven. Even leek Akpom op weg naar het Griekse Panathinaikos, maar een transfer lijkt nu plots ver weg.

De Grieken wilden Akpom in eerste instantie huren van Ajax en onderhandelden daarbij een optie tot koop, maar nu staat de spits niet meer bovenaan het verlanglijstje. Joaquín Correa zou namelijk de prioriteit hebben gekregen. De 30-jarige Argentijn zit op een zijspoor bij Inter.

De Zuid-Amerikaan is zonet zijn laatste contractjaar ingegaan in Italië waardoor hij een interessante optie is voor de Grieken. Inter lijkt door zijn contract dan ook bereid te zijn om mee te werken aan een transfer en lijkt omwille van dezelfde reden niet het maximum uit de deal te willen halen.

Correa wordt dan ook gezien als een goedkopere optie dan Akpom, die nog tot medio 2028 vastligt in Amsterdam. De Engelsman kwam aan het begin van vorig seizoen nog voor 12,3 miljoen euro over van Middlesbrough. Als tweede spits achter Brobbey liet hij meermaals goede dingen zien.

Poll: Is Ajax hier flink de mist ingegaan?

TAGS  I  Ajax  I  Chuba Akpom  I  v24

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024