Geel is klaar voor Rotselaar: "We gaan voor dezelfde prestatie, maar nu met drie punten"

Geel is klaar voor Rotselaar:
Vrijdag 13 september 2024 - 17:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel verzilverde vorig weekend een aantal kansen niet en bleef op 0-0 steken. Trainer Tom Schipper wil "dezelfde prestatie, maar nu wel met drie punten."

Geel-coach Tom Schipper kan voor de wedstrijd van zaterdag (20u) tegen Sportief Rotselaar op zo goed als zijn voltallige kern rekenen. Alleen Zacarias Antonio is nog aan zijn comeback aan het werken. Matisse Neuts die vorige week een gepland hartonderzoek liet uitvoeren, is opnieuw speelklaar.

Meer geduld

"We werken verder op de manier waarmee we al bezig zijn", bekent Tom Schipper. "We gaan voor dezelfde prestatie als tegen Sint-Lenaarts, maar nu wel met drie punten. In de voorbereiding speelden we vaak tegen ploegen uit hogere reeksen waartegen we onder lagen en minstens de helft van de tijd tegen moesten verdedigen. Nu krijgen we het omgekeerde en komen zullen ploegen vaak naar ons komen en meer een verdedigende positie innemen."

Schipper weet welke stappen zijn ploeg nog moet zetten. "We moeten de afwerking nog verbeteren en nog meer geduldig zijn in de opbouw. We moeten de juiste momenten kiezen met goed voetbal. Daarnaast is Alessio Alessandro er lastminute nog bijgekomen. Dat is ook een nieuw gegeven waaraan iedereen zich moet aanpassen. Er is dus nog werk, maar de groep is ervan overtuigd waarmee we bezig zijn en zal stap voor stap met heel veel geduld de toekomst tegemoet zien."

Open vizier

Zaterdag (20u) komt promovendus Sportief Rotselaar naar De Leunen. "Rotselaar is een ploeg met twee gedaantes", bekent Schipper. "Ze zijn gepromoveerd en zijn enthousiast en hongerig na hun promotie. Aan de andere kant zullen zij doen wat nodig is om ons te bekampen. Ik verwacht geen ploeg die zich zal ingraven, maar ze zullen ook niet met volledig open vizier komen. Ze hebben het recht om te spelen zoals ze willen en wij zullen oplossingen moeten zoeken. Met de steun van de supporters en de club moet dat lukken." (DJ)

De selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Hoebregs, Joosten, Maesen, Neuts, Oilil, Opdekamp, Quintiens, Toussaint, Van Pol, Van Roy, Ventôse.

Poll: Zal ASV winnen van Sp. Rotselaar?

TAGS  I  Geel  I  Schipper  I  Tom

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024