Pijnlijk: Oranje-international maakt Ronald Koeman met de grond gelijk

Pijnlijk: Oranje-international maakt Ronald Koeman met de grond gelijk
Dinsdag 17 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Steven Bergwijn heeft een niet zo subtiele sneer gegeven naar Ronald Koeman. De Oranje-bondscoach vertelde twee weken geleden dat er geen plaats meer is bij Oranje voor Bergwijn nadat hij zijn transfer naar Saudi-Arabië had afgerond. Het gebrek aan kwaliteit in de Saudi Pro League was volgens Koeman reden genoeg.

Ondertussen heeft de ex-Ajacied zijn debuut mogen maken voor Al-Ittihad. In een thuiswedstrijd tegen Al-Wehda mocht hij een dik uur meedoen. Zijn ploeg won uiteindelijk, mede dankzij twee assists van Bergwijn, met 7-1. In een interview na de wedstrijd reageert de aanvaller nu op de assumptie van Koeman dat het niveau in Saudi-Arabië te laag zou zijn.

"Dat denken ze daar", verwijst hij naar de uitspraken van Koeman. "Misschien dat ze eerst moeten komen kijken en dan pas praten", haalt hij verder uit. Of er nu meer waarde wordt gehecht aan de competitie na het debuut van Bergwijn, wil hij nog niet zeggen. "Dat moeten we afwachten."

Tot slot voelt Bergwijn zich ondertussen al goed thuis bij zijn club. "Wat Al-Ittihad-fans doen is gekkenwerk. Ze juichen serieus 90 minuten. Ittihad-fans, bedankt voor het warme welkom. Ik voel me hier thuis. Bedankt dat jullie me opnemen in jullie familie. Voordat ik kwam, probeerde ik naar de liedjes te luisteren. Ik begrijp de taal niet, maar ik kijk op YouTube naar de fans en dat is geweldig."

Poll: Terechte kritiek van Bergwijn?

TAGS  I  Oranje  I  Ronald Koeman  I  Steven Bergwijn  I  v24

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024