Breaking News: Tom Schipper stopt als trainer van ASV Geel: “Deze club verdient een trainer die zich 100% kan inzetten”

Breaking News: Tom Schipper stopt als trainer van ASV Geel: “Deze club verdient een trainer die zich 100% kan inzetten”
Donderdag 19 september 2024 - 20:00   I   door Redactie

Een donderslag bij heldere hemel in het Leunenstadion. Coach Tom Schipper houdt per direct op als trainer van ASV Geel. “Als ik niet 100% gelukkig kan zijn in mijn functioneren, ben ik niet de ideale coach voor Geel”, reageerde Tom Schipper.

Na drie speeldagen met een 4 op 9 moet ASV Geel uit 3de amateur B op zoek naar een nieuwe trainer. Tom Schipper, die in november 2023 het roer overnam van Peter Schrauwen, neemt minder dan een jaar na zijn aanstelling als hoofdcoach ontslag. De Zotten wonnen op speeldag 1 tegen SK Londerzeel dat uit 2de amateur was gezakt, maar behaalde vervolgens slechts één op zes in eigen huis. Tegen Sint-Lenaarts speelde het nog 0-0 gelijk voor 1.500 toeschouwers tijdens de viering 100 jaar KFC Verbroedering Geel, maar vorige zaterdag verloor het met 3-5 tegen promovendus Sportief Rotselaar en was de teleurstelling binnen het team en de club groot.

100% inzet

“Toch is die 4 op 9 niet de reden waarom ik vandaag mijn ontslag bij voorzitter Fabian Morren heb ingediend en daarna ook via een bericht in de spelersgroep heb kenbaar gemaakt”, vertelde Tom Schipper, die donderdagnamiddag tweeënhalf uur samen zat met voorzitter Fabian Morren. “Ik ben iemand die bepaalde waarden, normen en principes heeft, iemand die ook bepaalde ideeën heeft. Als ik mij niet 100% gelukkig ben in mijn eigen functioneren, dan moet ik gewoon eerlijk tegenover mezelf en tegenover de club en durven zeggen dat ik niet de ideale coach ben voor dit ASV Geel. Ik wil niet de schakel zijn waardoor we op het einde van de rit misschien één of twee punten te kort komen en dan bij mezelf denk dat ik er niet alles voor heb gedaan.”

Tom Schipper voelt zich niet meer volledig geruggesteund waardoor hij tot deze beslissing kwam. “De essentie van de zaak heb ik met de voorzitter besproken en dat is iets tussen de club en mij. Er zullen volgens mijn gevoel dingen bij zijn die voor de helft waar zijn en andere zaken misschien niet. Het is aan de voorzitter om de vinger aan de pols te leggen en de dingen morgen beter te doen dan vandaag. Maar ik stapte niet meer gelukkig uit de auto als ik op de club aan kwam. Een club als Geel heeft het recht op een trainer die met volle goesting, vol engagement en volle overtuiging voor zijn groep en voor de club werkt. En ik hoop uit de grond van mijn hart dat Geel binnen de kortste keren in 2de amateur zit. Dan kan de club terug ademen en de rust vinden die ze nodig heeft.”

2de amateur

Toch zag Schipper het project van voorzitter Morren en de club wel zitten. "Ik was naar Geel gekomen om hen naar 2de amateur te brengen", liet hij aan de vooravond van de competitiestart nog weten. "Ik werk als trainer al 15 jaar volgens hetzelfde principe", verduidelijkte Schipper. "Zo ben ik ook op dag één bij Geel begonnen en heb ik het de voorzitter toen ook gezegd. Ik stap mee in uw verhaal. Ik heb er goesting in, ik heb er honger in. Maar weet ook dat als de honger op is, ik weg ben. Dat kan na vijf jaar zijn of na vier jaar zoals bij mijn vorige drie clubs. Als ik voel dat mijn eigen filosofie of werking in gedrang komt, dan trek ik de stekker er uit."

Goede band

En dat deed hij donderdagnamiddag door zijn ontslag bij de voorzitter in te dienen en daarna ook zijn spelersgroep in te lichten. "Persoonlijk is deze beslissing ook moeilijk", gaf Schipper toe. "Ik had een heel geweldige band en een goed gevoel met de spelersgroep. Het zijn schitterende jongens. Dat heeft totaal niks met mijn ontslag te maken. Ik heb al spelers gehad die wilden bellen, anderen stuurden een bericht, maar ik heb hen laten weten dat ik even alles moet laten bezinken. Ik had of heb geen plannen voor een andere club. Even ruimte maken voor mezelf en daarna zien we wel of we nog iets doen."

Nieuwe coach

Bij het Geelse bestuur hadden ze het ontslag niet zien aankomen. “Ik heb met Tom een heel open babbel gehad", verklaarde voorzitter Fabian Morren van ASV Geel. "Daarin vertelde hij dat hij niet meer de beste versie van zichzelf kon garanderen binnen de club. Daarop gaf hij aan te willen stoppen als coach van Geel. Ik waardeer die openheid van Tom en bedank hem uitdrukkelijk voor de fijne samenwerking. We gaan nu rustig onze tijd nemen om een nieuwe coach te zoeken die past bij het DNA van de club en met ons de ambities wil waarmaken.” T2 Dirk Foriers, T3 Senne Timmermans en keeperstrainer Björn Uyttendaele zullen donderdag de trainingen overnemen. Zondag (15u) moeten de Zotten op bezoek bij Bevel FC. (DJ)
 

Poll: Was het ontslag van trainer Tom Schipper nodig?

TAGS  I  Schipper  I  Tom  I  Fabian Morren  I  Geel

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024