Groot Rode Duivel-talent vergeleken met Kylian Mbappé: "Ik zie het niemand doen"

Groot Rode Duivel-talent vergeleken met Kylian Mbappé:
Dinsdag 24 september 2024 - 18:00   I   door Redactie

Johan Bakayoko is ietwat rustig aan zijn seizoen begonnen. Na vijf speeldagen in de Eredivisie scoorde hij tot dusver twee doelpunten voor PSV. Op zich niets mis mee, maar van een speler als hem verwacht je misschien net iets meer. René van der Gijp heeft daarom advies voor de Rode Duivel.

De Nederlandse analist vertelt in de podcast KieftJansenEgmondGijp dat hij een bepaald aspect uit het spel van Bakayoko zou halen. “Wat ik niet begrijp. Het zijn hele simpele dingen waarbij ik bij mezelf denk: dat zou ik eruit halen als ik trainer was. Bijvoorbeeld zo'n Bakayoko. Die houdt negentig minuten lang de bal onder zijn voet”, stelt hij.

"Maar Wim, als jij die bal de hele tijd onder je voet hebt... Hoe wilde je die sprint maken dan?”, richt hij zich tot collega Wim Kieft. "Waarom doet die linksbuiten van Juventus (Kenan Yildiz) dat nooit?. Die jongen van Juventus doet de bal nooit onder zijn voet. Die loopt erlangs."

Daarom dat Van der Gijp Bakayoko adviseert. Hij vergelijkt hem met twee van de beste spelers ter wereld. "Haal dat eruit, joh. Ik zie het bijna niemand doen. Kylian Mbappé en Vinícius Júnior gaan op de back af en gaan er voorbij. Bakayoko maakt er een soort circusact van, en hij gaat er niet voorbij. Dan wordt het al snel een beetje lachwekkend”, besluit hij.

Poll: Begrijp jij de kritiek van Van der Gijp?

TAGS  I  Johan Bakayoko  I  PSV  I  Rode Duivels

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024