'Xavi Simons zorgt voor de meest spraakmakende transfer komende zomer'

'Xavi Simons zorgt voor de meest spraakmakende transfer komende zomer'
Maandag 23 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Xavi Simons kon deze zomer al een toptransfer maken, maar besloot tegen alle verwachtingen in bij RB Leipzig te blijven, dat hem voor een tweede seizoen op rij huurt van PSG. Ondertussen is hij ook vaste basisspeler bij Oranje, wat er mee voor zorgt dat er heel wat interesse is in hem.

Vanuit Duitsland klinkt het nu dat er vooral belangstelling is vanuit Engeland. Christian Falk, journalist bij BILD weet dat er drie grote namen uit de Premier League lonken naar de ex-speler van PSV. Chelsea, Manchester United en Liverpool zouden allemaal aan zijn mouw trekken.

Ook Bayern München werd even genoemd als mogelijke bestemming, maar volgens Falk is die kans minder groot. "Het is waarschijnlijker dat Simons naar de Premier League gaat dan Florian Wirtz", stelt hij. Verder noemt hij Simons als een van de meest spraakmakende figuren die deze zomer een transfer kan maken.

"Samen met Jamal Musiala (en dus Wirtz) kunnen zij zomaar de drie transferjuwelen van de zomerse transferperiode worden volgend jaar", aldus de journalist. Met een marktwaarde van 80 miljoen euro én de verwachting dat hij een stap hogerop gaat zetten, kan hij wel eens gelijk krijgen.

Poll: Vind jij Xavi Simons een van de betere middenvelders van het moment?

TAGS  I  Xavi Simons  I  RB Leipzig  I  v24

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024

vrijdag 20 september 2024