Geel recht de rug na ontslag trainer Tom Schipper: "We moesten de match sneller beslissen"

Geel recht de rug na ontslag trainer Tom Schipper:
Maandag 23 september 2024 - 09:15   I   door Redactie

ASV Geel won zondag met 1-2 bij Bevel FC. Het controleerde de wedstrijd, maar vergat het licht uit te doen bij Bevel dat in het slot nog hoop koesterde op een gelijkspel. "We vergaten de match helemaal dood te maken", besefte kapitein Jean-Michel Hoebregs.

Na het ontslag van trainer Tom Schipper donderdag, moesten de Geelse hoofden snel richting Bevel FC. "Het was een speciale week", vertelde interim-coach Dirk Foriers. "Door het ontslag van trainer Tom Schipper was het kort dag voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen Bevel. Het was eigenlijk maar een halve week. Donderdag zijn we even het oefenveld opgestapt om de hoofden leeg te maken. Toen beslisten we ook om op zaterdag een extra training in te lassen om de wedstrijd tegen Bevel voor te bereiden. De spelers waren ermee akkoord. Daaraan merk je dat de groep eensgezind en voor elkaar en voor de club wil strijden."

Eerbetoon

"Het ontslag van de coach kwam hard aan en deed pijn", openbaarde kapitein Jean-Michel Hoebregs. "Bij Geel komt er misschien meer druk kijken en moeten we allemaal het niveau halen. Als het dan wat minder gaat, moeten we als kleedkamer stabieler zijn en de rangen sluiten. We geloven dat we kunnen slagen, dat is het belangrijkste. Dan moeten we dat ook laten zien op het veld. Daarom waren we zondag ook geprikkeld om ons te tonen als eerbetoon aan Tom Schipper. Als hij vandaag langs de lijn had gestaan, dan hadden we in deze formatie onder hem ook gewonnen. Hij legde de voorbije maanden de accenten en daarvoor moeten we hem bedanken. De beste manier was drie punten pakken."

4-3-3

En dat deden de Zotten op het veld van Bevel. Geel kwam in een 4-3-3 naar buiten. "Dat hadden we maandag onder Schipper nog vriendschappelijk tegen Sporting Hasselt geprobeerd", zei Foriers. "De spelers voelden zich daar beter onder hoewel de 4-2-2-2 wat andere accenten legt." Al na drie minuten trapte verdediger Sven Joosten de bezoekers via de lat op voorsprong. Het duurde even vooraleer ref Jana Van Laere de goal toekende, maar op aangeven van haar assistent langs de zijlijn werd duidelijk dat de bal effectief over de lijn was geweest. Een kwartier later verdubbelde Seppe Maesen met een lob de score. Beide doelpunten kwamen er op aangeven van Marijn Convents, die zijn eerste basisplaats kreeg dit seizoen.

Match dood maken

Bevel was één keer echt gevaarlijk. Op een ingestudeerde vrije trap probeerde Tuteleers doelman Oussayd Belkouch te verschalken, maar zijn schot was te centraal. Geel kon de match nog voor rust in een beslissende plooi leggen, maar zowel kapitein Jean-Michel Hoebregs als Dries Ventôse zagen hun inzendingen gestuit door de Bevelse doelman Verelst. "De eerste helft vond ik goed", analyseerde Foriers. "Ons blok stond er en van daaruit probeerden we met Convents en Ventôse op de flanken de openingen te vinden. Dat lukte aardig. We kwamen snel 0-2 voor. Daarna hadden we nog voor rust de kansen om de wedstrijd volledig af te maken."

"Ik zag vandaag dingen die we de voorbije drie weken minder deden", zag ook kapitein Hoebregs. "In de voorbereiding pasten we die dingen ook toe. We kwamen opnieuw tot voetballen toe. Er was meer beweging en animo op het veld. Er kwamen steekpasses, acties, druk op de bal. In het blok moeten we nog stappen zetten, maar al bij al gaven we geen kansen weg."

Aansluitingstreffer

In de tweede helft zorgde Van Asten voor de eerste kans. Belkouch pakte in twee tijden. Daarna controleerden de bezoekers de wedstrijd, maar vergaten de kansen via Baerts, Ventôse en Oilil af te maken om de score verder uit te diepen en de hoop van Bevel de kop in te drukken. Die Bevelse hoop leefde tien minuten voor tijd weer op toen invaller Yassin Gharmaoui alsnog de aansluitingtreffer scoorde: 1-2.

"In de tweede helft gaven we weinig grote kansen weg", zag Foriers. "En opnieuw kregen we de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar we deden het niet. Dat was het minpunt. Met de ervaring die we hebben, moesten we het onszelf veel gemakkelijker gemaakt hebben en die wedstrijd vroegtijdig beslissen. Nu bleef er bij de tegenstander hoop op de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk, maar zelfs daarna zijn we niet echt in gevaar gekomen."

Met negen

Bevel eindigde nog met negen spelers. Tuteleers moest er in het slot nog af met een tweede gele kaart en de ingevallen Joppe Smits moest in blessuretijd geblesseerd naar de kant, maar alle wissels waren opgebruikt. Geel pakte de drie punten en hijst zich naar een gedeelde vijfde plaats met zeven punten uit vier wedstrijden op twee punten van leiders Zwarte Leeuw en Sportief Rotselaar.

Geschorst

Zaterdag (20) spelen de Zotten thuis de derby tegen Turnhout. Dat zullen ze zonder kapitein Jean-Michel Hoebregs doen, die zijn derde gele kaart van het seizoen pakte en geschorst is voor de derby. "En daar baal ik enorm van", zuchtte de kapitein. "De match van het jaar en ik ben er niet bij. Ik kreeg al na vijf minuten geel. Een kaart die volgens mij niet nodig was." (DJ)

BEVEL FC: Verelst - Matthysen, Tuteleers, R. Vervoort - Verwimp, Vets, Kizilboga - Van Asten, Van Peer, S. Vervoort.
ASV GEEL: Belkouch - Joosten, Hoebregs, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Alessandro, Hannes - Ventôse, Maesen, Convents.
VERVANGINGEN: 67' Vets en Matthysen door Gharmaoui en Smits, 71' Ventôse door Oilil, 75' Convents door D'Hondt, 79' R. Vervoort en Verwimp door De Peuter en Ooms, 85' Van Asten door Vanhorenbeeck, 86' Opdekamp door Van Roy.
DOELPUNTEN: 3' Joosten 0-1, 17' Maesen 0-2, 81' Gharmaoui 1-2.
GELE KAARTEN: 5' Hoebregs (fout op Verwimp), 18' Tuteleers (fout), 50' Quintiens (fout op Kizilboga), 56' Verwimp (fout op Convents), 62' S. Vervoort (fout op Alessandro), 79' Kizilboga (fout op Opdekamp), 89' Tuteleers (fout op Maesen).
RODE KAART: 89' Tuteleers (2x geel).
SCHEIDSRECHTER: Jana Van Laere.
TOESCHOUWERS: 350.

Poll: Moet Geel in een 4-3-3 of 4-2-2-2 spelen?

TAGS  I  Geel  I  Bevel  I  Hoebregs  I  Foriers

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024