Geel laat moeilijke week achter zich met zege tegen Bevel

Zondag 22 september 2024 - 17:00   I   door Redactie

Na een moeilijke week (ontslag trainer Tom Schipper) knoopte Verbroedering Geel zondag met een 1-2-zege aan bij Bevel. Sven Joosten en Seppe Maesen scoorden voor de Zotten, die hun tweede zege van het seizoen noteerden.

Bij ASV Geel verliep de voorbereiding op de match tegen Bevel FC deze week allesbehalve volgens plan. Donderdag kondigde trainer Tom Schipper aan dat hij zich niet meer 100% gelukkig voelde in zijn functioneren en daarom niet meer de ideale coach was voor Geel, waarop hij het schip verliet. T2 Dirk Foriers nam samen met T3 Senne Timmermans en keeperstrainer Björn Uyttendaele zondag het roer over.

Ander systeem

Dirk Foriers voerde twee wissels door en ging in een 4-3-3 spelen. Seppe Maesen kwam voor de geblesseerde Thijs Van Pol (hamstrings). Marijn Convents kwam op links. Kapitein Jean-Michel Hoebregs zakte een lijn en nam centraal achteraan de positie van Ilias Van Roy in. Bij Bevel ontbrak ex-Gelenaar David Wijns (adductoren). Trainer Kristiaan Goris bracht in zijn plaats Myron Matthysen.

Snelle voorsprong

De Zotten startten scherp en openden na drie minuten al de score via Sven Joosten. Op assist van Marijn Convents trapte de mee opgerukte verdediger de bal via de onderkant van de lat in doel. Ref Van Laere liet nog even doorspelen, maar op aangeven van haar assistent werd het doelpunt toch goedgekeurd: 0-1. Even over het kwartier verdubbelden de bezoekers de score. Opnieuw Convents stuurde Seppe Maesen in het straatje en de spits lobte de uitgekomen doelman Verelst voor de 0-2.

Bevel reageerde via hoekschoppen en een vrije trap, maar echt dreigend waren die stilstaande fases niet. Op een ingestudeerde vrije trap mikte Tuteleers te centraal om de Geelse doelman Oussayd Belkouch te bedreigen. Geel controleerde, maar verzaakte de score verder uit te diepen en de wedstrijd nog voor rust in een definitieve plooi te leggen. Jean-Michel Hoebregs na een hoekschop van Raf Hannes en Dries Ventôse vonden telkens doelman Tom Verelst op hun weg. Zo gingen beide teams met 0-2 rusten.

Geen wijzingen aan het begin van de tweede helft. De eerste kans was voor de thuisploeg. Van Peer bereikte Van Asten, die Belkouch op de proef nam. De Geelse goalie pakte in twee tijden. De Zotten reageerden via Brian Baerts. De verdediger kopte een hoekschop van Raf Hannes richting doel. Verelst tikte het leer over de lat. Meteen erna kwam Dries Ventôse een tweede keer alleen voor Verelst, maar ook deze keer had de flankaanvaller geen succes. Hij trapte het leer over.

Aansluitingstreffer

Geel verzaakte om de wedstrijd definitief te beslissen en tien minuten voor tijd maakte de ingevallen Yassin Gharmaoui alsnog de aansluitingtreffer: 1-2. De thuisploeg geloofde er opnieuw in, maar verder kwam Bevel niet. In blessuretijd had Amin Oilil de 1-3 nog aan de voet, maar zijn werd nog in hoekschop verwerkt. Het bleef 1-2 en Geel pakt zo haar tweede zege.  en telt Het telt zeven punten uit vier wedstrijden. Zaterdag (20u) spelen de Zotten de derby tegen Turnhout.

BEVEL FC: Verelst - Matthysen, Tuteleers, R. Vervoort - Verwimp, Vets, Kizilboga - Van Asten, Van Peer, S. Vervoort.
ASV GEEL: Belkouch - Joosten, Hoebregs, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Alessandro, Hannes - Ventôse, Maesen, Convents.
VERVANGINGEN: 67' Vets en Matthysen door Gharmaoui en Smits, 71' Ventôse door Oilil, 75' Convents door D'Hondt, 79' R. Vervoort en Verwimp door De Peuter en Ooms, 85' Van Asten door Vanhorenbeeck, 86' Opdekamp door Van Roy.
DOELPUNTEN: 3' Joosten 0-1, 17' Maesen 0-2, 81' Gharmaoui 1-2.
GELE KAARTEN: 5' Hoebregs (fout op Verwimp), 18' Tuteleers (fout), 50' Quintiens (fout op Kizilboga), 56' Verwimp (fout op Convents), 62' S. Vervoort (fout op Alessandro), 79' Kizilboga (fout op Opdekamp), 89' Tuteleers (fout op Maesen).
RODE KAART: 89' Tuteleers (2x geel).
SCHEIDSRECHTER: Jana Van Laere.