Zorgelijke geluiden uit Brussel: Anderlecht met de rug tegen de muur voor duel met Ferencvaros

Zorgelijke geluiden uit Brussel: Anderlecht met de rug tegen de muur voor duel met Ferencvaros
Dinsdag 24 september 2024 - 19:30   I   door Redactie

Anderlecht staat voor een belangrijke match woensdagavond. Paars-wit neemt het thuis in de Europa League op tegen het Hongaarse Ferencvaros. In aanloop naar de match heeft interim-coach David Hubert heel wat kopzorgen.

Zo zijn Jan Vertonghen, Thorgan Hazard en Ludwig Augustinsson allemaal geblesseerd en dus niet inzetbaar in de cruciale wedstrijd van morgen. Vertonghen en Hazard zijn al langer uit de roulatie, Augustinsson is op zijn beurt nog herstellende van een hersenschudding.

Omdat Anderlecht niet kan rekenen op drie van zijn topspelers heeft Hubert daarom besloten om enkele jongeren van de RSCA Futures te laten meetrainen met de A-kern. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om Amando Lapage, Nunzio Engwanda, Tristan Degreef en Anas Tajaouart.

Alle vier de spelers zijn vooral actief bij de beloften van Anderlecht. Enkel Degreef mocht al minuten maken voor het eerste. De aanvallende middenvelder speelde al zes wedstrijden mee bij de grote jongens, goed voor een totaal van 73 minuten. Misschien dat hij er tegen Ferencvaros nog enkele minuten kan bij doen.

 

 

 

Poll: Overleeft Anderlecht de league phase van de Europa League?

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024