En of het deugd deed: 'Hoongelach' bij Gent na spraakmakende overwinning op Club Brugge

Dinsdag 24 september 2024 - 12:30   I   door Redactie

KAA Gent won zondag verrassend met 2-4 op het veld van Club Brugge. Waar Club in de eerste helft altijd minstens een keer had moeten scoren, maar dat niet deed, wist Gent dat wel te doen. Het toonde zich erg efficiënt, iets wat Arnar Vidarsson alleen maar kan beamen.

De directeur sport van Gent was maandagavond te gast bij Extra Time en blikte samen met de gasten aan tafel terug op de wedstrijd van zondag. “We hebben Club Brugge van het kastje naar de muur gespeeld”, vertelde hij al lachend, waarna hij erkent dat zijn ploeg het nodige geluk had.

“Nee we hebben heel veel geluk gehad. Club Brugge kon scoren want ze waren heel goed in de beginfase”, beseft hij dat de wedstrijd ook anders had kunnen lopen. In de tweede helft kwam Gent dan weer beter voor de dag. Dat is de verdienste van trainer Wouter Vrancken, zo zegt Vidarsson.

“De eerste 45 minuten werd KAA Gent helemaal weggedrukt en we waren ook niet goed aan de bal”, vertelt hij. Tijdens de rust greep Vrancken echter in. “Na de rust heeft Vrancken ingegrepen met een ander systeem en dat is chapeau”, steekt hij tot slot de loftrompet voor zijn coach.

Poll: Waar eindigt Gent dit seizoen?