Hein Vanhaezebrouck neemt geen blad voor de mond en haalt uit naar Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck neemt geen blad voor de mond en haalt uit naar Anderlecht
Dinsdag 24 september 2024 - 11:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck ziet een grote verschuiving plaatsvinden bij Anderlecht. Waar paars-wit vroeger nog een van de jongste ploegen vertegenwoordigde in de Jupiler Pro League, heeft het nu een van de oudere teams van de competitie. Daarnaast begrijpt de ex-coach niet dat er niet genoeg geld is.

De ex-trainer van Anderlecht haalt fors uit naar het paars-witte bestuur door te verwijzen naar de vele winst die het maakte bij het verkopen van verschillende jonge spelers. Vanhaezebrouck begrijpt dan ook niet dat Anderlecht in geldproblemen zit.

“Terwijl er sinds de overname van de club in 2018 al meer dan honderd miljoen verdiend is aan transfers van eigen jeugdspelers. Dat is pure winst”, haalt hij aan, waarna hij twee van de duurste uitgaande transfers sinds dan nog eens uitlicht.

“Dat is veel meer dan er geld werd verdiend aan niet-jeugdspelers. Bart Verbruggen is verkocht voor twintig miljoen, Sergio Gomez voor vijftien miljoen”, geeft hij aan. "En ondanks die winst aan jeugdspelers zit je vandaag met een oude ploeg, waar nauwelijks meerwaarde op zit”, haalt hij tot slot uit naar het bestuur van Anderlecht.

Poll: Geef jij Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I   Hein Vanhaezebrouck

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024