Is dit de reden waarom Anderlecht niet tot voetballen komt? "Daarom zo klungelachtig"

Is dit de reden waarom Anderlecht niet tot voetballen komt?
Dinsdag 24 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Anderlecht en zijn grasmat. Het is niet meteen het meest geslaagde huwelijk. Al jaren sukkelt paars-wit met de kwaliteit van het veld in het Lotto Park. Het is er zelfs zo slecht mee gesteld dat de mensen binnen de club én de tegenstanders hun beklag al hebben gedaan.

Ondertussen ex-coach Brian Riemer hield enkele weken terug al uit naar het veld. Dat deed hij na de Europese thuiswedstrijd tegen Dinamo Minsk. “We zijn eind augustus en onze kleedkamer ligt vol met stukken aarde. Zoiets verwacht je in de winter door de barre weersomstandigheden, maar toch niet in de zomer”, zei hij toen.

De Deen weet de staat van het veld als een van de factoren voor het slechte spel van Anderlecht. “De mat is onze belangrijkste ‘tool’ en speelt nu in ons nadeel. Mijn spelers moeten de bal twee, soms drie keer controleren. Daardoor ziet het er bij momenten klungelachtig uit”, aldus Riemer.

Niet alleen Riemer klaagde al over het veld, ook Charleroi, tegenstander van afgelopen zaterdag, was niet te spreken over de grasmat. “Zelfs in de Franse tweede klasse zag ik nooit een veld dat er zó slecht bij lag”, zei doelman Koné. Ondertussen neemt paars-wit actie om de kwalitit van het gras te verbeteren.

Poll: Vind jij het kunnen dat het veld van Anderlecht er zo slecht bij ligt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brian Riemer

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024