Marc Coucke zwaar onder vuur bij Anderlecht: Dit is er aan de hand

Marc Coucke zwaar onder vuur bij Anderlecht: Dit is er aan de hand
Dinsdag 24 september 2024 - 16:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck wijt het feit dat Anderlecht al sinds 2017, wanner Marc Coucke de touwtjes in handen kreeg, geen prijs meer wist te pakken aan het gebrek aan stabiliteit binnen de club. De lange lijst aan technisch directeurs én trainers is voor hem dé reden achter de slechte prestaties van zijn ex-club.

“Alleen al wie de sportieve leiding had: Luc Devroe, Michael Verschueren, Frank Arnesen, Peter Verbeke, Jesper Fredberg. Er zijn tien trainers gepasseerd, in zes jaar”, stelt de vaste analist van Het Nieuwsblad vast. Meteen ook waarom Anderlecht niet meer meedeed voor de prijzen.

“Dat heeft geresulteerd in nul titels en nul bekers, en zelfs een paar keer geen Europees voetbal”. Vanhaezebrouck ziet een groot verschil met vroeger. “In de zeventien jaar ervoor had Anderlecht slechts zeven trainers en werd het tien keer kampioen en pakte het een beker”, merkt hij op.

Vanhaezebrouck vreest nu dat de malaise nog wel even zal doorgaan. “Of het nog goed komt? Ik heb mijn twijfels. Toen ik werd ontslagen, moest Michael Verschueren mij de boodschap brengen. Ik zei hem dat Anderlecht voor een lange periode van instabiliteit stond. Profetische woorden waren dat. Als ik zie hoe er met mensen wordt omgesprongen op Anderlecht, dan vraag ik me af wanneer die stabiliteit ooit zal komen”, sluit hij af.

Poll: Is de instabiliteit op bestuurlijk vlak inderdaad de grootste reden voor de slechte prestaties van Anderlecht?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Anderlecht  I  Marc Coucke

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024