Club Brugge volledig door het slijk gehaald na pijnlijke week: "Dat is de basis"

Club Brugge volledig door het slijk gehaald na pijnlijke week:
Dinsdag 24 september 2024 - 20:30   I   door Redactie

Club Brugge ging zondagmiddag in eigen huis pijnlijk onderuit tegen rivaal KAA Gent. Hoewel ze voldoende kansen hadden om de wedstrijd voor rust al dood te maken, slaagde het er niet in om na 45 minuten te scoren. Gent deed dat ondanks de weinige kansen wel.

Tegenover Het Laatste Nieuws laakt ex-Gent-trainer Yves Vanderhaeghe de verdediging van Club. Gent stak voor rust zowat twee keer de neus aan het venster en scoorde evenveel keer. Vanderhaeghe wijst daarom naar de achterhoede van de landskampioen.

"Het is niet omdat de offensieve spelers de kansen missen, dat er plots laksheid mag optreden", stelt hij. "Of minder concentratie. Integendeel, zolang het 0-0 staat, moet je honderd procent scherp zijn. Dat is de basis, ook al kreeg Club kansen om 2-0 of 3-0 voor te staan.”

Verder denkt Vanderhaeghe dat het Europees voetbal een boosdoener kan zijn. “Ik weet uit ervaring dat je vaak op een wolk uit die Champions League komt. Net daarom moet je heel scherp aan de aftrap verschijnen. Bij Club was dat achterin niet het geval. Eén op één werden ze zomaar voorbijgelopen. Ze weken teveel - wat dat betreft kon de ganse ploeg beter doen”, vertelt hij tot slot.

Poll: Waar eindigt Club Brugge dit seizoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Gent

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024