Jupiler Pro League komt met geweldig nieuws voor álle ploegen uit de competitie

Jupiler Pro League komt met geweldig nieuws voor álle ploegen uit de competitie
Woensdag 25 september 2024 - 21:00   I   door Redactie

Lorin Parys, de CEO van de Belgische Pro League, is een groot voorstander om de solidariteitsbijdrage van de UEFA te verhogen. Dat is een bedrag dat de ploegen krijgen die niet Europees spelen om zo de kloof tussen de grote en kleine clubs uit dezelfde competitie zo klein mogelijk te houden.

Parys, die deel uitmaakt van de Raad van Bestuur van de European Leagues, hamerde op de verhoging van de solidariteitsbijdrage en slaagde daar ook in. “We hebben druk gezet op UEFA om de solidariteitsbijdrage te verhogen. Dat is gelukt”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Die bijdrage gaat naar de ploegen die zich niet wisten te plaatsen voor de Europese competities. “Er spelen 108 clubs in Europa, maar er zijn wel 1.500 clubs in de Europese profcompetities. Voor België gaat dat over 23 van de 28 clubs”, geeft hij verder aan.

Die 23 clubs krijgen nu meer geld dan vorig jaar. Het effectieve bedrag hangt af van de prestaties van de ploegen die zich wel plaatsten. “In het allerbeste geval kunnen de Belgische clubs tot ongeveer 10 miljoen euro verdienen. Maar dan moeten de clubs die Europees spelen wel zo ver mogelijk doorstoten”, schrijft Het Laatste Nieuws. Aan Club Brugge, Cercle Brugge, Gent, Union en Anderlecht om zo lang mogelijk te overleven.

Poll: Een goede zet van Parys?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Union  I  Gent  I  Cercle Brugge

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024