Club Brugge stevig in de problemen na pijnlijke onthulling: "Dat verandert alles"

Club Brugge stevig in de problemen na pijnlijke onthulling:
Woensdag 25 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Club Brugge verloor zondagmiddag met 2-4 van Gent. Club had eigenlijk altijd moeten voorstaan bij de rust. Het had genoeg kansen om met meer dan één goal verschil de kleedkamer in te trekken. Toch was het Gent dat onverwacht met een dubbelde voorsprong de rust haalde.

Ex-trainer van Club Brugge Hugo Broos zag verschillende pijnpunten bij Club. Een gebrek aan efficiëntie is daar een van. “Tegen Dortmund en Gent kon het 2-0 aan de rust zijn. Dat verandert alles”, stelt hij in Het Laatse Nieuws. “Je ziet ze denken: ‘Nu mag er hier geen bal binnengaan’. Als je er dan twee tegen krijgt, draag je dat toch mee.”

Maar ook aan verdedigende zijde zag Broos een groot probleem. “Bij die laatste goal mogen ze 35 meter lopen met de bal om dan op twee meter van de doellijn de pass te geven”, klinkt het vol ongeloof. Broos miste daarom de nodige agressiviteit in de achterhoede van Club.

Veel tijd om te bokken heeft Club niet. Eind deze week staat alweer de volgende competitiematch op het programma. Club trekt dan naar Charleroi. Volgende week woensdag wacht dan weer Sturm Graz in de Champions League. 

Poll: Recht Club Brugge zondag de rug tegen Charleroi?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hugo Broos

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024