Openhartige Toby Alderweireld komt met wel erg verrassende uitspraak: "Dat doet me meer"

Openhartige Toby Alderweireld komt met wel erg verrassende uitspraak:
Woensdag 25 september 2024 - 17:00   I   door Redactie

Zondag staat de stadsderby tussen Antwerp en Beerschot op het programma. Voor Toby Alderweireld betekent het een speciale affiche. Ondanks dat hij al heel wat grote matchen heeft meegemaakt, geeft hij op de clubwebsite van Antwerp aan dat de wedstrijd van zondag alles overtreft.

Alderweireld benadrukt het belang van zondag door de wedstrijd te vergelijken met andere derby’s. “De Klassieker met Ajax tegen Feyenoord. The North London derby tussen Tottenham en Arsenal. De Derbi Madrileno met Atlético tegen Real. Op papier misschien grotere affiches, maar dit doet me meer. De Anwerpse derby in mijn stad”, vertelt hij.

Vervolgens komt hij met enkele rake clichés uit de bus. Ondanks de kloof in het klassement wil hij niets aan het toeval overlaten. “Een derby is een wedstrijd die op zichzelf staat. Wij hebben meer punten, maar de vorm van de dag zal heel bepalend zijn”, weet hij uit ervaring. 

Het is dan ook belangrijk om gefocust aan de wedstrijd te beginnen. “Het wordt zaak om het hoofd erbij te houden”, klinkt het. “We bereiden deze wedstrijd daarom op exact dezelfde manier voor als alle andere competitiewedstrijden.”

Poll: Wie wint zondag de derby?

TAGS  I  Toby Alderweireld  I  Antwerp  I  Beerschot

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024