'Club Brugge zet belangrijke stap richting nieuw stadion'

'Club Brugge zet belangrijke stap richting nieuw stadion'
Woensdag 25 september 2024 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge wil al jaren een nieuwe voetbaltempel bouwen, maar kan daarbij niet rekenen op de steun van sommige buurtbewoners. Daarom dat bepaalde Club-fans nu zelf actie ondernemen. Zo deelt supportersgroep Bruges Loyals flyers uit met daarop de voordelen van een nieuw stadion.

Woordvoerder Hans Noyelle legt bij Sporza uit wat de bedoeling is van de actie. "Onze supportersgroep is de stilstand rond het nieuwe stadion een beetje beu”, vertelt hij. “We wachten al 17 jaar op een nieuw stadion en er zijn telkens partijen die een positief verhaal willen counteren."

Met de ronddeling wil de supportersclub nu het negatieve beeld, dat rond het stadion hangt, wegwerken. "In die flyers ontkrachten we de leugens van de tegenstanders van het nieuwe stadion. Er zijn een 20-tal actievoerders die beweren voor de hele buurt te spreken”, licht Novelle verder toe.

Bruges Loyals denkt dat er net meer voorstanders zijn, en wil die nu aansporen om naar voren te treden. “Maar wij zijn ervan overtuigd dat er een stilzwijgende meerderheid is onder de buurtbewoners die het nieuwe stadion genegen zijn, en het een opwaardering vinden voor Sint-Andries", besluit hij.

Poll: Denk jij dat het stadion er effectief gaat komen?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024