Anderlecht-fans halen eigen club volledig onderuit: "Schamen jullie je niet?"

Anderlecht-fans halen eigen club volledig onderuit:
Woensdag 25 september 2024 - 16:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft woensdagmiddag de truitjes, waarmee het de Europa League-wedstrijden zal afwerken, voorgesteld. Op dezelfde dag wacht de eerste Europese tegenstander. Het Hongaarse Ferencvaros komt woensdagavond namelijk op bezoek in het Lotto Park.

Verrassend genoeg zal Anderlecht tegen Ferencvaros niet aantreden in het paars of het wit, maar wel in het groen. "Het derde shirt van dit seizoen is groen, en vertoont opnieuw een subtiel floraal patroon in de stof”, staat er onder meer te lezen op de clubwebsite.

Verder staat het shirt volledig in het teken van de Art Nouveau, waar Brussel een belangrijke rol in speelde. “De Art Nouveau was een streven naar vrijheid en creativiteit, gekenmerkt door sierlijke ornamenten en florale patronen. Die patronen herkenden fans al op ons thuis- en uitshirt”, luidt het.

Nog een opvallend kenmerk aan het nieuwe truitje is het feit dat de Anderlecht-badge niet op de borst pronkt, wel drie sterren en een kroon. Naast de groene kleur is het vooral het feit dat het Anderlecht-logo niet te zien zal zijn in Europa een teken voor de fans om het shirt volledig af te breken. Een greep uit de reacties op X.

Poll: Wat vind jij van het shirt?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024