Pijnlijke herinnering voor paars-wit: Kwelgeest duikt opnieuw op bij Anderlecht

Pijnlijke herinnering voor paars-wit: Kwelgeest duikt opnieuw op bij Anderlecht
Woensdag 25 september 2024 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht staat voor een lastige opdracht woensdagavond. Op de eerste speeldag in de league phase van de Europa League treft het thuis het Hongaarse Ferencvaros, de club van trainer Pascal Jansen. Op zich niets shockerend, zijnde het niet dat hij Anderlecht al eens uitschakelde in Europa.

Voor dat moment moeten we terug naar twee jaar geleden, wanneer paars-wit een erg sterke reeks neerzette in de Conference League. De recent ontslagen Brian Riemer stond toen nog maar net aan het roer, maar wist Anderlecht wel naar een kwartfinale in Europa te loodsen.

Nadat het eerder Villarreal uitschakelde, wachtte in de bewuste kwartfinale AZ Alkmaar, de club van toenmalig trainer Jansen. Anderlecht won de thuismatch met 2-0 en waande zich al in de halve finale. Een week later nam Jansen echter de bovenhand en schakelde paars-wit na strafschoppen uit.

Woensdagavond staat een nieuwe confrontatie met Pascal Jansen te wachten. De Nederlander is sinds deze zomer trainer bij de Hongaarse topclub en doet het daar uitstekend. Hij pakte tot dusver vijftien op vijftien in de competitie. Anderlecht is dus gewaarschuwd.

Poll: Kan Anderlecht opnieuw thuis winnen van Pascal Jansen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ferencvaros  I  Europa League  I  Pascal Jansen

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024