'KRC Genk maakt zich op voor absolute toptransfer'

'KRC Genk maakt zich op voor absolute toptransfer'
Woensdag 25 september 2024 - 12:00   I   door Redactie

In de voetbaltalkshow La Tribune van RTBF zijn de gasten razend enthousiast over Konstantinos Karetsas. De nog altijd maar 16-jarige aanvallende middenvelder van Genk wordt door alle analisten het hof gemaakt. Hij wordt zelf vergeleken met ene Eden Hazard.

"Je zou zeggen dat hij met zijn vrienden staat te sjotten, het is indrukwekkend”, begint ex-Anderlecht-spits Nicolas Frutos met de loftrompet te steken voor de Griekse Belg. "Het ruikt gewoon naar voetbal. Hij is een ruwe diamant en als hij gepolijst wordt, gaat Genk de jackpot pakken", stelt Philippe Albert op zijn beurt.

Ook Benjamin Deceuninck, sportjournalist bij RTBF, is laaiend enthousiast. Hij vergelijkt Karetsas met een icoon uit het Belgische voetbal. "Hij doet me denken aan Eden Hazard: hij ziet altijd de vrije ruimte om de bal te gaan vragen en krijgt hem dan in de beste omstandigheden”, merkt hij op.

Karetsas speelde tot nu toe tien wedstrijden voor de eerste ploeg van Genk. Daarin wist hij nog geen doelpunt te scoren, maar was hij wel al goed voor twee assists. Op 16-jarige leeftijd wordt zijn marktwaarde geschat op vier miljoen euro. Als hij zo blijft voortdoen, wacht Genk in de nabije toekomst wellicht een absolute toptransfer.

Poll: Kan Karetsas het transferrecord van Sander Berge (25 miljoen euro) verbeteren?

TAGS  I  Konstantinos Karetsas  I  Genk

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024