"Hij is pas 18, maar haalt nu al het niveau van de Rode Duivels"

Dinsdag 17 juli 2018 - 21:09   I  

De Rode Duivels veroverden de bronzen medaille op het WK in Rusland, maar nu is en blijft het afwachten of de nationale ploeg in staat is om zo'n kunstje te herhalen op de volgende grote toernooien. Vooral achterin zijn er enkele Duivels die het einde van hun internationale carrière naderen. Staan de vervangers binnenkort op?

Het Belang van Limburg keek al eens rond in de eigen regio en kwam tot de constatatie dat er niet meteen érg getalenteerde jonkies klaarstaan om de defensie van onze nationale ploeg te versterken. Al ziet de krant één iemand die in staat is om potten te breken: Zinho Vanheusden (18).

"De grote uitzondering op de middelmaat komt uit Hasselt. Dat heeft met Zinho Vanheusden (18) een absoluut toptalent. Volgens internationale scouts is de Standard-speler de enige jonge Belg op het niveau van de huidige (bronzen) generatie", schrijft Het Belang van Limburg.

"Nu al beter dan Ciman"

"Onze huisanalist Johan Boskamp noemde de Inter-huurling “nu al beter dan Ciman” en had het wel aangedurfd om hem dit WK al mee te nemen. Wil Vanheusden mee naar het EK in 2020, zal hij wel snel een basisplaats moeten veroveren in Luik, want voorlopig blijft de teller op één officiële profmatch staan."

Poll: Is Vanheusden klaar voor het grote werk?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024