Waarom Standard dit seizoen kampioen wordt

Waarom Standard dit seizoen kampioen wordt
Dinsdag 24 juli 2018 - 17:05   I  

Club Brugge won de Supercup van Standard, maar deze week wordt de Jupiler Pro League weer écht op gang getrapt. Het belooft een spannende competitie te worden, met verschillende titelkandidaten. Elke dag bespreken wij één pretendent, vandaag Standard.

Standard werd vorig seizoen, na een straffe remonte en sterke play-offs, tweede. Enkele maanden later zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd op Sclessin. Trainer Ricardo Sa Pinto werd ingeruild voor oude bekende Michel Preud’homme. Hij moet De Rouches naar de titel zien te leiden.

Preud’homme weet wat het is

Met Preud’homme haalde Standard een regelrechte kampioenenmaker in huis. De Luikenaar leidde de Luikse topclub eerder in zijn carrière al eens naar de titel en deed een paar jaar geleden hetzelfde met Club Brugge. Nu staat MPH voor een soortgelijk project. Op Sclessin snakken ze naar een nieuwe landstitel, aan Preud’homme om dromen waar te maken.

Nog meer dan Hein Vanhaezebrouck is Michel Preud’homme misschien wel de beste trainer in de Belgische competitie. De Luikenaar verdiende zijn strepen in binnen-en buitenland. Preud’homme staat erom bekend zijn teams aanvallend voetbal te laten spelen en hoog druk te laten zetten. Iets wat ook de bedoeling is bij zijn nieuwe werkgever.

Hongerige spelers

Smaakmaker Junior Edmilson is dan wel weg, maar met Maxime Lestienne haalde Standard een waardige vervanger binnen. De linkspoot is hongerig om zich te bewijzen na enkele mindere seizoenen. Preud’homme weet precies hoe hij Lestienne moet prikkelen om er het beste uit te halen.

Andere spelers die zich willen bewijzen bij Standard zijn onder meer Senna Miangue en Samuel Bastien. De twee Belgische beloftes hebben een stap teruggezet om veel aan spelen toe te komen. Als zij hun niveau halen, zijn ze absoluut een aanwinst voor Standard en de Belgische competitie.

Speler om naar uit te kijken: Samuel Bastien (21)

Iedereen kent Bastien al, maar slechts weinigen zagen de middenvelder aan het werk. Dat komt omdat onze landgenoot de Belgische competitie al op jonge leeftijd verliet om zijn geluk te gaan beproeven in Italië. Bastien maakte er indruk bij Avellino, maar kon zich niet volledig doorzetten bij Chievo. Nu wil hij helemaal doorbreken bij zijn jeugdclub Standard.

Mogelijke typeploeg Standard:

Poll: Kan Standard de titel pakken?

TAGS  I  Standard

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024