De Condé vreest voor toekomst Carcela bij Standard: "Wordt een uitdaging"

De Condé vreest voor toekomst Carcela bij Standard:
Woensdag 01 augustus 2018 - 20:45   I  

Dimitri De Condé, sportief verantwoordelijke van Racing Genk, ziet dat heel wat spelers dit seizoen terugkeren naar de Belgische competitie. Spelers die top waren bij hun club keren nu met hangende pootjes terug. Bij Racing Genk zien ze dat niet snel gebeuren want de spelers die daar vertrokken doen het eigenlijk uitstekend. Denk maar aan een Kevin De Bruyne, Milinkovic-Savic of Leon Bailey.

Mehdi Carcela keerde wel terug naar Standard, mét succes. De dribbelkont voelt zich goed in Luik en speelde vorig seizoen nog de pannen van het dak. Al is dat volgend De Condé geen garantie dat hij dat dit seizoen opnieuw zal doen. Bij dat soort spelers treedt er volgens De Condé namelijk een gevoel van verzadiging op. 

"Het gevaar is, eenmaal ze zich hebben gesetteld, dat er een bepaalde verzadiging optreedt. Wat niet wil zeggen dat het niet kan, Carcela heeft vorig seizoen een zeer hoog niveau gehaald. Het is alleen de uitdaging om niet te kijken naar die twee maanden, maar om te streven naar rendement over twee, drie jaar. En bij dat type spelers ligt het risico hoger. Dat ze in het begin na hun terugkeer uit het buitenland enthousiast zijn maar dat zoiets daarna wegvalt, omdat ze hebben gekozen voor stabiliteit." Zo vertelt De Condé in Sport/Voetbalmagazine.

TAGS  I  RC Genk  I  Standard

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024