"Preud'homme zei me dat hij opnieuw met mij wilde werken"

Woensdag 01 augustus 2018 - 13:26   I   door Redactie

Maxime Lestienne gaat bij Standard een hernieuwde samenwerking aan met Michel Preud'homme. De twee werkten al samen bij Club Brugge. Al luisterde de flankaanvaller niet altijd even goed naar de raad van de coach.

"Preud'homme heeft me samen met Olivier Renard (hoofd scouting, red.) overtuigd om naar hier te komen. Ook al had ik andere aanbiedingen. Preud'homme zei dat hij opnieuw met mij wilde werken, wel, ik ook met hem. Destijds gaf hij me veel raad, waar ik niet genoeg naar luisterde. Daar heb ik spijt van. Wees gerust, ik zal nu wél luisteren. Beter dan ooit", zegt Lestienne.

"Wat hij meer heeft dan een andere trainer? Hij praat veel met zijn spelers", vervolgt Preud'homme. "Hij kan strikt zijn, maar lacht ook graag. En... hij heeft het niet enkel over voetbal, hij vraagt hoe het met je gaat. Hij is menselijk. Alleen zijn er bij Standard meer regeltjes dan in mijn periode bij Club Brugge. (grijnst) Ik denk dat het hier nodig is, hij wil de spelers wat meer discipline bijbrengen. De coach wil hier iets straf neerzetten. En ik? Ik hoop om ooit - zoals bij PSV - opnieuw Champions League te spelen."

TAGS  I  Standard

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024