Voor déze club wil Vinicius Jr Real Madrid verlaten: "Het is de club van mijn leven"

Voor déze club wil Vinicius Jr Real Madrid verlaten:
Zondag 27 oktober 2024 - 07:00   I   door Redactie

Vinicius Jr (24) is momenteel een van de grote sterren bij Real Madrid en favoriet om de Ballon d'Or te winnen, die op maandag 28 oktober 2024 wordt uitgereikt in Parijs. De Braziliaan maakte afgelopen week nog indruk met een hattrick in de 5-2 overwinning op Borussia Dortmund in de Champions League en blijft zich ontwikkelen als sleutelspeler voor Los Blancos.

Toch gaf Vinicius Jr eerder in een interview met L’Équipe aan dat er één club is waarvoor hij Real Madrid zou willen verlaten: zijn jeugdliefde Flamengo. Vinicius gaf aan dat hij zijn hele carrière bij Real Madrid zou kunnen blijven. Toch blijft Flamengo, de club waar hij zijn jeugd doorbracht en 69 wedstrijden speelde voordat hij in 2018 naar Madrid verhuisde, altijd speciaal voor hem. “Ik denk dat ik hier mijn hele carrière zou kunnen blijven, maar de club van mijn leven is Flamengo", vertelde hij in 2023. “Madrid is uniek, en ik geniet van het leven hier, ook voor mijn familie.”

Kansen voor de Ballon d'Or en ‘El Clasico’

Vinicius Jr, die Real Madrid vorig seizoen hielp met het winnen van de Champions League en de nationale dubbel, is dit seizoen opnieuw in topvorm met acht doelpunten en zeven assists in 14 wedstrijden. Komend weekend heeft hij de kans om zijn stempel verder te drukken in de geschiedenis van Real Madrid tijdens de ‘El Clasico’ tegen Barcelona. Hoewel Vinicius bij Real al elk mogelijke clubprijs heeft gewonnen, wacht er voor hem nog een grote uitdaging op internationaal niveau met Brazilië.

Poll: Verdient hij de Gouden Bal?

TAGS  I  Vinicius Jr  I  Real Madrid  I  Flamengo

zondag 27 oktober 2024

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024