'Monstertransfer voor Frenkie de Jong'

'Monstertransfer voor Frenkie de Jong'
Donderdag 24 oktober 2024 - 20:30   I   door Redactie

FC Barcelona boekte dinsdagavond een overtuigende 4-1 zege in de Champions League tegen Bayern München. Frenkie de Jong maakte in de wedstrijd zijn rentree na een lange afwezigheid door blessureleed. De Nederlandse middenvelder kreeg een halfuur speeltijd, maar moet voorlopig genoegen nemen met een rol als invaller.

Het wordt voor De Jong, nu 27 jaar, geen makkelijke taak om zijn vaste basisplaats terug te veroveren, gezien de overvloed aan talent op het Catalaanse middenveld. Dit seizoen blinkt vooral Raphinha uit als spelmaker, terwijl jong talent zoals Casado en Fermin zich op het middenveld laten gelden. Ook Pedri is weer helemaal op niveau, en Gavi is na een jaar blessureleed terug fit. Deze overvloed aan opties zorgt ervoor dat De Jong hard zal moeten knokken om weer een vaste plek in het team te veroveren.

Manchester United toont opnieuw interesse

Inmiddels wordt er weer volop gespeculeerd over de toekomst van De Jong. In Spanje klinken geruchten dat Manchester United opnieuw interesse toont in de middenvelder. De club, onder leiding van Erik ten Hag, had in de zomer van 2022 al geprobeerd De Jong naar Old Trafford te halen. Ten Hag liet De Jong destijds doorbreken bij Ajax en ziet hem als de perfecte aanvulling op zijn team.

Manchester United kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken op het middenveld. Casemiro lijkt over zijn hoogtepunt heen, Christian Eriksen loopt tegen het einde van zijn contract aan, en zomeraankoop Ugarte heeft nog niet volledig kunnen overtuigen. De huidige blessure van jong talent Mainoo legt extra druk op het team, waardoor de interesse in een speler van De Jongs kaliber begrijpelijk is.

Toekomst bij Barcelona onzeker

Bij Barcelona lijken ze niet onwelwillend tegenover een mogelijke transfer. Het contract van De Jong loopt nog tot 2026, maar de club wil hem ofwel laten bijtekenen – met een verlaging van zijn salaris, dat naar verluidt zeer hoog is – of anders verkopen. Er wordt gespeculeerd dat een transfersom van rond de 60 à 70 miljoen euro op tafel ligt, wat de financiële situatie van de club een flinke boost zou kunnen geven. Aangezien Barça nog steeds worstelt met kleine marges binnen hun begroting, lijkt een verkoop van De Jong niet uitgesloten.

Poll: Zou Manchester United wel een goeie oplossing zijn voor Frenkie?

TAGS  I  Frenkie de Jong  I  FC Barcelona  I  Manchester United

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024