'Cristiano Ronaldo in alle staten na nieuws over Kevin De Bruyne'

'Cristiano Ronaldo in alle staten na nieuws over Kevin De Bruyne'
Vrijdag 25 oktober 2024 - 07:00   I   door Redactie

Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Kevin De Bruyne, wiens contract bij Manchester City na dit seizoen afloopt. De Belgische middenvelder, die al jarenlang wordt gezien als een van de beste spelers ter wereld, heeft de geruchtenmolen flink doen draaien. Al enige tijd wordt hij in verband gebracht met een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië, maar volgens recente berichten lijkt hij toch een andere keuze te maken.

In Saudi-Arabië waren velen overtuigd dat De Bruyne zijn carrière zou voortzetten bij Al-Nassr, de club waar Cristiano Ronaldo momenteel speelt. De Portugees zou zelfs persoonlijk hebben gelobbyd om De Bruyne aan te trekken, in de hoop de Belgische spelmaker naar het Midden-Oosten te halen. De financiële middelen van de Saoedische competitie zijn enorm, en verschillende topspelers zijn de afgelopen jaren al overgestapt. Het vooruitzicht van een astronomisch salaris leek verleidelijk, maar De Bruyne zou nu voor een ander avontuur kiezen.

Volgens de laatste geruchten zou De Bruyne zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar de Major League Soccer (MLS) in de Verenigde Staten. San Diego, een gloednieuwe club die deel gaat uitmaken van de MLS-competitie, zou de favoriete bestemming zijn van de Belgische international. De Bruyne zou zijn keuze niet alleen baseren op sportieve overwegingen, maar ook op persoonlijke redenen. De VS biedt hem en zijn gezin de mogelijkheid om in een rustigere omgeving te wonen, ver weg van de druk van het Europese voetbal.

Gezin eerst

De beslissing van De Bruyne om de voorkeur te geven aan de Verenigde Staten boven Saudi-Arabië heeft veel te maken met zijn gezinsleven. De speler heeft altijd benadrukt dat hij het welzijn van zijn gezin vooropstelt bij het maken van carrièrekeuzes. De levensstijl in de VS, gecombineerd met de minder intense media-aandacht in de MLS, zou ideaal zijn voor de familie De Bruyne. Bovendien biedt de MLS een minder veeleisend speelschema dan de topcompetities in Europa of het Midden-Oosten, wat De Bruyne de kans geeft om zijn carrière op een iets rustiger tempo af te bouwen.

Teleurstelling in Saudi-Arabië

De keuze van De Bruyne om niet naar Saudi-Arabië te trekken, zou hard aankomen bij Al-Nassr. De club had hoge verwachtingen van de komst van de middenvelder en zag in hem een sleutelspeler die het team naar nieuwe hoogtes kon brengen. Ook voor Cristiano Ronaldo, die hoopte op de komst van De Bruyne, is dit een bittere pil om te slikken. Ronaldo had zijn club overtuigd van de meerwaarde van de Belg, maar moet nu genoegen nemen met het feit dat De Bruyne zijn toekomst elders ziet.

Poll: Vind jij de VS een betere keuze?

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Cristiano Ronaldo  I  Al-Nassr

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024