Kompany plots in de problemen bij Bayern na afslachting door Barcelona

Kompany plots in de problemen bij Bayern na afslachting door Barcelona
Donderdag 24 oktober 2024 - 10:30   I   door Redactie

Het Bayern München van Vincent Kompany leed woensdagavond een zware 4-1 nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League. Hoewel de club gedeeld eerste staat in de Bundesliga, verkeert het in Europa in moeilijkheden. Met slechts 3 punten uit 9 is Bayern pas 23ste van de 36 ploegen in de vernieuwde competitie. De Duitse media beginnen te twijfelen aan de offensieve speelstijl van de Belgische coach.

De Duitse krant BILD herinnert eraan dat het sinds de jaren ‘90 niet meer is voorgekomen dat Bayern voor Nieuwjaar twee Champions League-wedstrijden verloor. De krant stelt dat de grenzen van Kompany’s tactiek zichtbaar worden, vooral tegen Europese topteams zoals Barcelona. De hoge pressing van Bayern bleek dodelijk, en de vragen over de lange-termijnwerking van dit systeem stapelen zich op.

Ook Kicker uit zorgen. Ze prijzen de opwinding die de dominante speelstijl van Kompany teweegbrengt, maar vragen zich af of hij wel de juiste spelers heeft om deze tactiek succesvol te laten zijn in Europa.

Steun van Der Spiegel en het bestuur

Der Spiegel is echter milder in zijn oordeel. Het prijst de veerkracht van Bayern na de vroege achterstand en benadrukt dat Kompany’s stijl, met hoge pressing en verticale passing, zichtbaar was. Toch werd ook opgemerkt dat de vierdubbele wissel weinig effect had.

Ondanks de kritiek blijft Kompany geloven in zijn aanpak. “Dit zijn de wedstrijden die we willen winnen", citeert Het Nieuwsblad hem na de nederlaag. Ook technisch directeur Max Eberl blijft achter zijn coach staan. “We geloven in wat we doen", aldus Eberl bij Sky SportDE.

Poll: Denk jij dat de tactiek van Kompany kan werken?

TAGS  I  Bayern München  I  Vincent Kompany  I  Barcelona

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024