'Hubert gooit flop eruit bij Anderlecht'

'Hubert gooit flop eruit bij Anderlecht'
Dinsdag 22 oktober 2024 - 08:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht is één ding duidelijk: met Mathias 'Zanka' Jorgensen kan het zo niet verder. Terwijl de club wacht op de terugkeer van Jan Vertonghen of mogelijk nieuwe versterkingen in januari, staat coach David Hubert voor een moeilijke keuze. Het Nieuwsblad doet alvast een suggestie.

Er wordt gefluisterd om Amando Lapage over te hevelen van de RSCA Futures, maar gezien de situatie bij het tweede elftal lijkt dat momenteel geen optie. Daarnaast heeft Jan-Carlo Simic, die geschorst was tegen Beerschot, mogelijk een ervaren partner nodig in de verdediging.

Sardella en Foket als oplossing

Met de topper tegen Club Brugge in aantocht suggereert Het Nieuwsblad om donderdag tegen Ludogorets een andere aanpak te proberen. Een oplossing kan zijn om Zanka te vervangen en Killian Sardella naar zijn oude positie in het centrum van de verdediging te verhuizen. Hierdoor zou Thomas Foket zijn kans krijgen op de rechtsbackpositie, een optie die deze zomer al besproken werd.

Voorwaarde: Foket moet zijn vorm terugvinden

Hoewel Foket ook nog niet zijn topniveau heeft bereikt, zou het volgens de krant tijd zijn om hem een kans te geven. Bovendien zou Ludwig Augustinsson aan de linkerkant opnieuw de voorkeur kunnen krijgen boven Moussa N'Diaye, om defensieve stabiliteit te garanderen.

Poll: Moet Zanka eruit?

TAGS  I  Anderlecht  I  Mathias Zanka Jorgensen

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024